‘It’s a jungle out there…’


rampage-black-friday-square-w352Ik móet even binnen kijken (aapjes checken), maar wil weer snel naar buiten. Nog nooit eerder was het zó druk bij V&D. De Bimbobox heb ik nooit bereikt, maar dát is ook niet meer nodig want de benedenverdieping is al een apenrots op zich. Er wordt getrokken, geduwd en gemopperd en zo nu en dan ontstaan er heftige woordenwisselingen over tassen, horloges of sjaaltjes. Ik las in mijn krant dat het ‘oude’ personeel niet welkom was om te komen werken op deze extra leegruimdagen ten behoeve van de schuldeisers. De vaste warenhuis-gezichten wilden hun V&D-jaren op die manier samen mooi afsluiten, maar dat is ze kennelijk niet gegund. Misschien moeten ze achteraf blij zijn met die beslissing, want de film waarin ik verzeild ben geraakt is hun ‘afscheidstournee’ onwaardig en doet mij nog het meest denken aan zo’n wildlife-documentaire van de BBC.
Sorry hoor, stadsgenoten, u hoeft zich echt niet allemaal aangesproken te voelen, maar ik zie toch echt gieren die krijsend en vechtend het uitgeholde karkas van een door leeuwen gedode zebra aan het leegpikken zijn. Dit is niet de planeet van Brussel, Cruijff en het naderende Oekraïne-referendum, maar een jungle in vol bedrijf.
Buiten staat Leen, een bekende Kaspers-padwandelaar, aan een fiets te morrelen. Ik kijk daar niet van op, want Leen staat altijd wel ergens aan een fiets te morrelen. Dat is zijn broodwinning zeg maar, al koopt ’ie van de opbrengst meestal geen brood. Ik ga achter hem staan en brul: ,,Hé Leen, op koopjesjacht?’’ Nog nooit heb ik iemand zó hoog zien springen.
Als Leen weer is geland slaakt hij een hyena-kreet en rent weg. Even voorbij Blokker draait hij zich om en brult: ,,Eikel!’’ Demonstratief achteruit dansend, met de wijsvinger geheven, maakt hij zich vervolgens lachkrijsend uit de voeten. Terwijl ik hem vriendelijk nazwaai zie ik hoe hij rechtstreeks in de armen rent van twee potige politieagenten. Die wáren kennelijk al naar hem op zoek, want Leen, die nog even na-spartelt als een gevelde gazelle, mag meteen meewandelen.
Waar is David Attenborough als je hem nodig hebt?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s