En… heb je Geert nog de hand geschud?


WildersWegens geldgebrek wil RTV Dordrecht een punt zetten achter de min of meer traditionele manier van televisie maken, ofwel géén dagelijks tv-journaal meer, maar méér nieuws en informatie via de website en op de radiofrequentie. Ik schreef vorige week dat ik wel heil zag in een meer professionele en op de regio gerichte radiozender, maar in diezelfde column gaf ik aan de televisiereportages van Fokko van der Straaten dan toch wel ernstig te gaan missen. Deze altijd wat eigenzinnige cameraman en venijnige vragensteller strooide afgelopen weekend nog even wat zout in die wond door een prachtige reportage te maken over het bezoek van Geert Wilders aan Dordrecht. Dát was nou echt een pareltje: juist door Fokko’s gortdroge manier van interviewen ontstond een ontluisterend beeld van de kloof tussen politiek en samenleving. Geert Wilders heeft, ja ook in Dordrecht, wel degelijk een aanhang, maar het was schrijnend om te zien hoe die ‘aanhang’ geen flauw idee had waarom de peroxidepopulist uit Venlo nou toch naar Dordt was gekomen, namelijk vanwege het Oekraïne-referendum. Wilders wil dat we aanstaande woensdag massaal nee gaan zeggen tegen dat voorgenomen associatieverdrag en dat recht heeft hij natuurlijk, zoals iedereen het recht heeft om zijn of haar eigen keuze te maken. Maar die ‘aanhang, ’ zo werd al snel duidelijk in de fraai opgebouwde registratie van Fokko, had en heeft geen flauw benul wat dat hele associatieverdrag nou inhoudt. Die aanhang zag namelijk louter een Messias, ofwel die éne man  die ‘hun’ wél begrijpt, die ze het Sinterklaasfeest niet wil afpakken, die de grenzen dicht wil gooien voor ‘griezelige’ moslims die het op ‘onze’ dochters gemunt hebben en bomgordels en kromzwaarden onder hun overjas verscholen houden. Grote Geert lost het allemaal op, als een kusje voor het slapen gaan.
Fokko’s reportage eindigde met de schoonmaker die al die flyertjes en foldertjes na afloop allemaal weer kon gaan lopen opprikken. Bedoeld of onbedoeld was dat een mooie metafoor voor ehh… tja, voor wat eigenlijk? Ik zeg voor het volgende: waar Geert komt, komt rotzooi.

Kijk naar de reportage die Fokko van der Straaten maakte voor RTV Dordrecht:

Eén reactie

  1. Ja hoor, we zijn allemaal domme fascisten. Dat past het beste in je linkse hoofdje he? Misschien heeft Fokko de mensen die het gewoon wel weten eruit geknipt? En ik denk dat sowieso maar weinig mensen weten waar het over gaat, dus ook de gemiddelde ( het zijn er niet meer zoveel) pvda stemmer heeft geen idee. Nog 20 jaar en de sharia heerst in west europe maar blijf maar wegkijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s