Raadswerk: ‘be there or be damned’


RaadAlfred Meijer, door zijn ‘SP-vrienden’ uit de fractie gemieterd, sloeg vorige week een raadsvergadering over en werd door deze krant ‘betrapt’ op het feit dat hij op datzelfde moment aanwezig was op een knutselbijeenkomst van ‘zijn’ model-spoorwegclubje. En met begrip voor Meijer’s gemoedstoestand op dát moment, het zit me nooit lekker als niet-zieke raadsleden verstek laten gaan. Nu gaat het me écht niet om de persoon op zich. Ik heb geen reden om te twijfelen aan ‘s mans integriteit, maar toch… wie in deze stad met bijna 120.000 inwoners in de gemeenteraad zit ontvangt daarvoor maandelijks een bruto ‘vergoeding’ van ruim 1500 euro. Of u dat een fooi of riant vindt mag u zelf beoordelen, al vind ik het persoonlijk redelijk voor het aantal uren (15 tot 20) dat een gemiddeld raadslid in Dordrecht maakt, want naast al die raads- en commissievergaderingen, leest een lokaal volksvertegenwoordiger zich in het weekend suf aan dossiers, heeft hij of zij wekelijks fractieberaad en wordt van hem of haar ook nog eens verwacht te verschijnen op allerhande evenementen en gebeurtenissen. Van diverse gemeenteraadsleden weet ik dat ze, naast hun raadswerk, een pittige baan hebben en geloof me, dan is een week snel dichtgemetseld. De Dordtse raad telt overigens óók raadsleden voor wie die 1500 euro een broodnodige aanvulling is op uhhh.. tja, op verder niks eigenlijk. Kortom, voor de een is die 1500 euro een leuk (en verdiend) extraatje, voor de ander puur inkomen, maar zolang iemand serieus en met passie voor stad (en partij) actief is zul je mij nooit over die centen horen zeuren.
Maar, beste raadsleden, ik mag dan wél van u verwachten dat u, mits gezond van lijf en leden, fris en fruitig op gemeenteraadsvergaderingen verschijnt. Gebrouilleerd zijn met fractie of partij, het fluiten van een pupillenwedstrijdje, bardienst in de kantine of echtelijke ruzies zijn geen excuses. Als u er geen zin meer in hebt, stap er dan uit, maar ‘leun’ niet op gemeenschapsgeld. U bent door ‘het volk’ verkozen én u heeft een voorbeeldfunctie. ‘Be there or be damned’ luidt het credo aan de overkant van de plas.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s