Joop speelt de blues en verder geen gelul…


Joop VastenhoudDrenthe had Cuby, Zwolle had Brood, maar wij hebben Joop. En als u nu niet meteen weet over wie ik het heb, dan leg ik het graag even uit. Deze column gaat over Joop Vastenhoud, die ik al zo ongeveer 123 jaar op de voet volg, omdat ik hem graag hoor spelen. Toen ik nog een jochie was speelde Joop in Jaywalker en nu ik dat al lang niet meer ben, speelt Joop nog steeds in zo’n beetje elke bluesbandje dat zich, waar dan ook in stad en land op een podium begeeft. Ik verdenk Joop er ernstig van dat hij zijn gitaar ’s nachts meeneemt naar bed en ik ben er bijna zeker van dat hij op z’n minst even binnensmonds vloekt als hij ziet dat ik mijn dagelijkse column aan hem gewijd heb, want ‘brombeer’ Joop houdt eigenlijk helemaal niet zo van dit soort aandacht. Joop wil gewoon de blues spelen en verder geen gelul. Waarom ik het dan tóch doe? Omdat graag even de aandacht wil vestigen op de organisatie ‘Goodwill Concerts,’ waarvan Joop zowel ‘kloppend hart’ als ‘uithangbord’ is. Ook wil ik hem vanaf deze plek alvast nomineren voor de titel Dordtenaar van het jaar, simpelweg omdat ik vind dat hij iets héél bijzonders doet, namelijk geld en spullen binnen ‘bluesen en rocken’ voor instellingen die dat zo hard nodig hebben. Voor de Voedselbank en voor het dierenasiel Louter Bloemen organiseert Joop herhaaldelijk concerten in, Dolhuis, Café De Mood of Bibelot, waarvan de entree betaald mag worden met producten. Ga je dus naar een concert voor Louter Bloemen dan hoef je alleen maar een blik hondenvoer mee te nemen, beleef je een top-middag (of avond) en heeft het asiel weer nieuwe voorraad.
Afgelopen zondag ging het overigens wél om keiharde pegels. Joop en zijn muziekvrienden hadden een concert georganiseerd ten bate van de Stichting Ambulancewens en aan het eind van een heerlijke middag in het Dolhuis ging die stichting toch maar mooi naar huis met een cheque van ruim 2000 euro. En daarom zeg ik: ‘Long live the blues… leve Joop Vastenhoud.’
Foto: Tony Versluis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s