‘Duwtje nodig?’ zei de vrouw smalend


fatguysuffersOp de Wantijdijk, waar honden mogen loslopen en waar verder gewandeld, gefietst, gerolschaatst en gerend mag worden, geldt een zogeheten ‘hou rekening met elkaar-beleid,’ hetgeen er op neer komt dat je het samen moet oplossen. Dat gaat meestal goed, maar zo heel af en toe ook even niet. Gisteren was ik er getuige van een nogal heftige woordenwisseling tussen een gezette man in een lycra-wielrenpakje (Dáár moeten ze DuPont nou eens voor aanklagen) en een ietwat op de Britse koningin gelijkende dame met drie nerveuze hondjes. Ik bleef op een afstandje staan luisteren en hoorde hoe de wielrenner de vrouw sommeerde om, en ik citeer, ‘haar kuthondjes aan de lijn te houden.’ De vrouw repliceerde dat de Wantijdijk geen wielercircuit is. ,,Als je het werelduurrecord voor wielrenners met overgewicht wilt aanvallen doe je dat maar ergens anders,’’ luidde haar gortdroge vervolgopmerking. Ik schoot hardop in de lach en dus richtte Zoetemelk zijn volledige aandacht op mij. ,,Vind je dat soms lollig?’’ zei de nu nóg bozere wielrenner, die nu dreigend aanstalten maakte om af te stappen. Precies op dat moment deed Blafmans, die achter hem stond, een duit in het zakje door héél hard ‘Nou, kom op met dat balletje’ te blaffen. De man maakte met fiets en al een sprongetje van schrik, keek vervolgens achter zich en schrok nog een keer toen hij oog in oog stond met Blafmans. Die doet overigens geen vlieg kwaad, maar de renner besloot tóch maar bakzeil te halen. Hij kwam echter niet weg omdat zijn fiets nog in de zwaarste versnelling stond. ,,Duwtje nodig?’’ zei de vrouw smalend. Dat hoefde niet meer, want de boze renner, wiens voeten alweer vast zaten in de toeclips, donderde zijwaarts in het gras en gleed vervolgens langzaam ondersteboven van het gladde, natte talud af, gevolgd door de nu wat paniekerig kijkende vrouw. ,,Moet ik je helpen Herman?’’ klonk het bezorgd. Ik keek verbaasd en zei: ,,Kent u hem?’’ Ze keek me aan, zuchtte diep en antwoordde: ,,Ik ben er mee getrouwd… ruim dertig jaar alweer.’’
De man was overigens ongedeerd. Alleen zijn ego was licht gehavend.

2 reacties

  1. Super, wij hebben hier in een deuk gelegen Kees. Ik heb er een foto van gemaakt en bij me zlef op FB geplaatst . Heerlijk om zo de ochtend in te gaan !v

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s