Op naar de mini-Roparun morgen…


roparunVoor één keer een column die anders dan anders is, want ‘opgedragen’ aan Vojislav, Sanja, Wim, Kitty en Marjo en geschreven ter promotie van een bijzondere gebeurtenis die morgen plaats vindt op alle openbare scholen in Dordrecht. De kinderen lopen daar dan een mini-Roparun om geld in te zamelen voor de organisatie van de échte Roparun, u weet wel de jaarlijkse loop-fiets-loop-estafette van Parijs naar Rotterdam, die traditioneel in het pinksterweekend (14, 15 en 16 mei) plaats vindt.
Ik wil u uitnodigen vandaag naar een van die scholen te gaan om de kinderen daar aan te moedigen en te ondersteunen. Als u ook de officiële ‘aftrap’ wilt bijwonen moet u er vroeg bij zijn, want wethouder Bert van den Burg geeft om half negen al het startschot op de Dordtse atletiekbaan. Afgevaardigden van de Dordtse openbare scholen gaan vanaf dat moment via een zogeheten Run-Bike-Run naar hun eigen ‘thuisbasis’ en hun aankomst vormt dan de start van de diverse mini-Roparuns die rondom de diverse scholen worden gelopen. Leerlingen én leraren ‘draaien’ daar dan gesponsorde rondjes voor het goede doel en wát dat doel precies inhoudt weten de kinderen als geen ander, aangezien ze voorafgaand aan deze dag uitgebreid geïnformeerd zijn over de ziekte kanker en de strijd die de medische wetenschap daar tegen voert.
Als het ‘grote’ team, Dordtse Klasse(n) geheten, over drie weken in Parijs aan de start staat voor de echte Roparun, zullen de gedachten van de deelnemers ongetwijfeld uit gaan naar schoolarts Vojislav Petkovic, die in 2010 en 2011 nog meeliep maar later zelf aan kanker overleed. Zijn dochter Sanja nam zich voor dat zij later ooit, als eerbetoon aan haar vader, zou meelopen. Zij is nu oud genoeg en dit jaar één van de deelnemers.
Ook verzorger Wim Heijmans gaat in mei met een heel ander gevoel mee. Zijn vrouw overleed eind vorig jaar aan de ziekte en dochter Kitty wilde dit jaar dolgraag haar steentje bijdragen om moeder Marjo te eren; zij maakt straks deel uit van de cateringploeg.
Doneren kan morgen ter plekke ook, of alvast via de website www.roparun.nl.
Kom op en juich mee morgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s