Is er nog wel vraag naar kermis?


326-at-the-carnival-Hij doet me altijd denken aan de vraag: ‘Wat doen we met opa met de Kerst?’ Of… ‘Wat doen we met de hond tijdens de vakantie?’ Waarover ik het heb? Over de nu volgende vraag, die elk jaar in of rond de maand mei, wel weer een keertje wordt opgeworpen in de Dordtse gemeenteraad: ‘Wat doen we met de zomerkermis… wel of niet handhaven op de Spuiboulevard, of toch een geschikter plekkie zoeken?’ De vervolgvraag luidt dan altijd: ‘Wélk plekkie dan?’
Ik zal u het antwoord alvast geven: ondanks het feit dat de meeste partijen het eigenlijk wel eens zijn over het feit dat de Spuiboulevard nou niet de meest ideale plek voor zo’n grote kermis is, blijft ‘ie daar, ondanks de verkeersoverlast (en een dure, nog aan te leggen noodzakelijke fundering) voorlopig nog wel even staan.
In mijn columns, die ik u nu al zo’n jaar of vijf dagelijks voorschotel, heb ik het er al menigmaal over gehad en voor het eerst lijkt er schot in de zaak te komen, maar ‘schot’ betekent in de praktijk volgens mij toch altijd nog minstens een jaar of vijf. Waarom er schot in de zaak zit? Simpel… de gemeente is momenteel bezig een zogeheten ‘ontwikkelvisie’ voor de ‘Spuiboulevard Twee Punt Nul’ in kaart te brengen. Dat houdt, kort door de bocht, het volgende in: de Spuiboulevard moet anders, mooier, groener, beter en prestigieuzer worden, met minder (nu veelal tóch al leegstaande) kantoren en meer woningen. Voor het stadskantoor, inmiddels een wel erg ruime jas voor het in de loop der jaren sterk afgeslankte ambtenarenapparaat, zal een andere locatie worden gezocht. Wáár is vooralsnog een vraagteken. Ik hoor het voormalig belastingkantoor noemen, maar ik hoor ook dat een opsplitsing van diensten op verschillende locaties tot de mogelijkheden behoort.
Daarover later wellicht meer… laat ik het voorlopig maar even bij de beginvraag houden. Bestáát er in deze stad een alternatieve locatie voor de zomerkermis? Of moet ik misschien een heel andere vraag opwerpen? Hebben we in Dordt eigenlijk nog wel behoefte aan een zomerkermis? Ik ben benieuwd naar uw reacties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s