‘Older, wiser and sadder’


wethoudersVoor ruim drie handjes vol kleinkinderen is het goed nieuws dat de Dordtse wethouder ‘opa’ Bert van de Burgt er een punt achter zet. En voor Dordt is het ehh… tja, eigenlijk ook geen wereldramp, aangezien de opvolger al geruime tijd langs de zijlijn warm liep. Dat Peter Heijkoop halverwege de rit van dit college het stokje zou overnemen was, ondanks het feit dat dit altijd nadrukkelijk ‘van hogerhand’ ontkend werd, een maar matig bewaard geheim.
Bert van de Burgt, wethouder in deze stad sinds 2011 gaat met pensioen  in het jaar voordat hij 65 wordt en ik vind dat hij de politieke arena met opgeheven hoofd kan verlaten. Deze onderwijsman bij uitstek heeft zich, in mijn ogen, namelijk zeer behoorlijk staande gehouden in een door Beter voor Dordt gedomineerd college en in een werkveld dat ik eigenlijk helemaal niet bij hem vond en vind passen. Of was het misschien juist Van de Burgt’s kracht dat hij nooit een geslepen en gehaaid politicus geworden is? De vraag stellen is hem beantwoorden, want ik zie maar bar weinig verschil met de onbevangen man die ruim vijf jaar geleden ‘instapte’ als opvolger van de destijds naar HVC vertrokken Dion van Steensel. Hoewel… aan het eind van de rit ben je meestal wel een tikkie ‘older, wiser and sadder.’ Zo luidt althans het gezegde aan de overkant van de Noordzee en ik denk dat die uitdrukking zeker ook op deze altijd prettig communicerende en makkelijk toegankelijke wethouder van toepassing is. Ouder en wijzer spreekt voor zich… ‘droeviger’ slaat wellicht op dat wat niet gelukt is, namelijk het binnenslepen van een University College naar deze stad.
Wat dat betreft zie ik wel overeenkomsten met een andere scheidende wethouder en partijgenoot van Van de Burgt, namelijk Michiel van der Vlies uit Hendrik Ido Ambacht. In zijn geval draait het echter niet om een universiteit maar om een nieuw zwembad dat er, onlangs alle goede bedoelingen, in Ambacht nooit gekomen is.
Om maar eens in Angelsaksische sferen te blijven: ‘You cant always get what you want.’ De Stones zóngen het… ex-wethouders wéten het.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s