Bijles


jongeneel2Wat stampen we toch lekker hard hè, zei de muis tegen de olifant op het gammele houten bruggetje in het park. Ik moest aan dat mopje denken toen ik gisteren in mijn krant het interview las met het Sliedrechtse incassomannetje Mark Jongeneel. In een eerdere column noemde ik Mark al een hele enge engerd… het interview gisteren in deze krant, waarin deze wannabee-politicus toch alle ruimte kreeg om zijn griezelige denkbeelden aangaande asielzoekers nog eens met argumenten te omkleden, maakte mijn beeld van mannetje Mark er niet mooier op. Dat hij, als gevolg van een aangeboren spraakgebrek, een beetje klinkt als een  vlo in doodsnood, staat daar overigens helemaal los van. Tot dusver had ik zijn hoogdravende woorden alleen maar via krantenberichten en statements op de sociale media tot me genomen, dus ik was me daar eerlijk gezegd niet eens van bewust. Mark was destijds en is nog altijd tegen de komst van asielzoekers naar Sliedrecht en ‘haalde’ begin dit jaar het nieuws omdat hij bezoek kreeg van de politie, die hem verzocht zijn Twittergedrag aangaande dit onderwerp een tikkie te temperen. Met dat politiebezoek was ik het overigens niet eens, want ik vind dat Mark het volste recht heeft om te roeptoeteren wat hij maar wil. Ook val ik hem niet aan op het feit dat hij anders over opvang van asielzoekers denkt dan ik. Niet alle tegenstanders doen dat immers op basis van ongezonde argumenten. Mark wél, in mijn ogen. In het interview van gisteren verkondigt hij ‘veel te weten over de islam.’ Citaatje: ,,Die mensen zijn niet hetzelfde als wij. We kunnen ze bijles geven, maar het zit in hun aard.’’
Wat is dan ‘het’ Mark en wat is dan die ‘aard’ van die vluchtelingen die ‘niet hetzelfde zijn als wij?’ En wat bedoel je trouwens met bijles? Bijles in wat? In beschaving… in tolerantie? Volgens mij is er maar één die bijles nodig heeft beste Mark. Maar om mee te kunnen doen aan de cursus ‘niet bang zijn voor mensen uit andere windstreken’ moet je natuurlijk wél eerst uit je benauwde jongenskamertje komen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s