Knaagbrug


beaverBevers-Dordt: 1-0. Ed en Willem lijken af te stevenen op een overwinning, maar de wedstrijd, de nu al ruim acht jaar duurt, is nog niet afgelopen. De bal ligt nu bij de juristen van de gemeente Dordrecht, die zich beraden op een tactische manoeuvre.
Bent u daar nog of hebt u, na deze cryptische openingszinnen, al last van een wegtrekkertje?
Ik voel dat ik u enige uitleg verschuldigd ben. Het draait allemaal om een bruggetje… om precies te zijn om een voetgangersbruggetje tussen de Dordtse villawijk Plan Tij en het Wantijpark. Dat ding had er eigenlijk al lang moeten zijn, maar zoals de zaken er nu voor staan zal ‘ie er vermoedelijk wel nooit komen? Nou ja, in ieder geval niet precies op de aanvankelijk geplande plek. Is dat héél erg? Volgens mij niet, maar ik woon dan ook niet in Plan Tij en hoe mooi ik dat ‘water-woon-buurtje’ ook vind, ik zou er van z’n levensdagen ook niet willen wonen want onderlinge haat en nijd voeren daar al sinds jaar en dag de boventoon. En dát komt allemaal door dat malle bruggetje dat de wijk in twee ‘kampen’ heeft gespleten… pro-bruggetje (de meerderheid) en anti-bruggetje. Een paar bewoners, die overigens vanaf dag één donders goed wisten dat het bruggetje vlakbij hun huis gepland stond, kregen ineens last van het nimby-virus (’no bruggetje in my backyard’) en begonnen met het grote treineer-plan. Eerst werd nog wat gestrooid met het argument ‘overlast van hangjongeren,’ maar dat argument hield geen stand. En toen, als een geschenk uit de hemel, schoten de bevers te hulp. Zij bouwden een burcht en later ook nog een holletje (overigens zonder vergunning) vlakbij de plek van dat geplande bruggetje en omdat bevers nu eenmaal een beschermde diersoort zijn heeft de rechter besloten dat er voorlopig even helemaal geen bruggetje mag komen. Ach, mij zal het persoonlijk aan mijn knaagtandjes roesten of Plan Tij nou wél of geen bruggetje krijgt. Als columnist van deze krant ben ik al lang blij met de ontdekking van een nieuwe diersoort en tevens ‘Woord van het jaar 2016’: excuusbever.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s