Syb


sybSoms kún je een onderwerp gewoon niet laten liggen, simpelweg omdat het verhaal je raakt. Ik realiseer me ook donders goed dat mijn dagelijkse plekje in deze krant eigenlijk niet bedoeld is als actiepodium, maar af en toe móet je gewoon je hart laten spreken. Mijn column vandaag draait om een klein blond kereltje uit Dordt. Zijn naam is Syb, hij is nog geen twee jaar oud en lijdt aan de zeldzame, progressieve spierziekte SMA. Dit betekent dat zijn spieren steeds slapper worden en hij steeds minder zélf kan. Nu al kan hij niet meer op eigen kracht zitten en al helemaal niet meer staan of lopen. Zijn ouders oefenen meerdere malen per week met hem in een revalidatiecentrum met als doel te bewerkstelligen dat Syb zich in een elektrische rolstoel zelfstandig kan voortbewegen. Ondanks het feit dat het jochie pas 22 maanden oud is, lukt hem dat al heel aardig. Ik heb dat met eigen ogen gezien in een filmpje dat Syb’s oma mij stuurde. De ouders van Syb gaan eind augustus verhuizen naar een grotere en aangepaste woning in Sterrenburg. De kosten die deze verhuizing en de noodzakelijke aanpassingen met zich meebrengen komen helemaal voor hun eigen rekening aangezien dergelijke investeringen sinds 2015 niet of nauwelijks meer, door welke instantie dan ook, vergoed worden. Ondanks hun verdriet hebben beide ouders besloten er het beste van te maken, maar één diepgekoesterde wens lijkt vooralsnog onhaalbaar, namelijk een rolstoelbus. Daarvoor is op z’n minst 20.000 euro nodig. Op de website ‘Dream or Donate,’ kwam ik deze oproep van Syb’s vader en moeder tegen. ‘Helpt u ons alstublieft mee om onze droom te laten uitkomen? Onze dank is heel, heel groot! Syb houdt heel erg van tekenen en verven en misschien vindt u het wel leuk om een echt kunstwerk van Syb te ontvangen!’
Ik wil deze oproep graag een duwtje geven door u te vragen naar de website www.dreamordonate te gaan. Tik in het zoekvenster de naam Syb van Maurik en maak alstublieft een bedragje over. Eén waarschuwing vooraf: als u Syb ziet bent u ‘verkocht.’ Wát een prachtig mannetje zeg.

De exacte link: http://www.dreamordonate.nl/6196-een-rolstoelbus-voor-syb

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s