Supporters


FC Dordt logoFC Dordrecht is arm en dat weerspiegelt zich in de deplorabele staat van het stadion. Voor wie er nooit komt… die bijna bouwval draagt sinds 2014 de naam Riwal Hoogwerkers Stadion en heette voordien het GN Bouw Stadion, maar geen supporter en ook geen verslaggever heeft die namen ooit hardop uitgesproken, want elke voetballiefhebber in Nederlands kent de thuisbasis van FC Dordrecht als het Stadion (aan de) Krommedijk.
Als we straks het EK voetbal, Wimbledon, de Tour de France en de Olympische Spelen achter de rug hebben wordt er aan de dijk ‘gewoon’ weer gevoetbald en hopelijk valt er in het aankomende seizoen zo nu en dan ook weer wat te juichen. Dat zal wel lukken denk ik, want de échte FC Dordrecht-aanhang juicht graag en gemakkelijk. Ja, zelfs als een wedstrijdje écht niet om aan te gluren is (en eerlijk is eerlijk, dat kómt nog wel eens voor) dan wordt er tóch uitbundig gejuicht, geklapt en gejoeld, al is het alleen maar vanwege een mooie sliding, een verre inworp, een goed bezorgd ‘balletje over de hele,’ een splijtende steekpass, een voordelig uitgevallen scheidsrechterlijke beslissing of een afzwaaiende pegel van de (sukkel, sukkel) tegenstander. FC Dordrecht-supporters (ze wonen in de Republiek Dordereg) hebben iets leuks, iets Iers, iets opportunistisch en kunnen óók om zichzelf lachen omdat ze zich zeer bewust zijn van hun underdog-positie. Die unieke en soms ook wat maffe aanhang is het kostbaarste bezit van deze immer aanmodderende profclub, voor wie een nieuw stadion (de grote droom) momenteel verder weg lijkt dan ooit. Ook voor een renovatie is er eigenlijk geen geld. De supporters proberen nu, via een handtekeningenactie, wat gemeentesubsidie te krijgen in het kader van de zogeheten wijkwens. Dit met als doel om het stadion eigenhandig op te gaan lappen. Ik vind dat een ontroerend initiatief en ik hoop van harte dat het de trouwe aanhang ook daadwerkelijk gaat lukken om wat ‘herstelpegels’ los te peuteren. Vanaf deze plek wil ik ‘DE FC Dordrecht-supporter’ dan ook alvast graag nomineren voor de, hopelijk wederom door mijn krant te organiseren verkiezing, Dordtenaar van het jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s