Nachtmerrie


Museumstraat

Zelfs een blinde vink met dubbele staar aan beide ogen ziet de ramp al van mijlen ver aankomen en tóch zet de gemeente door. Ik heb het over de Museumstraat, die binnenkort een zogeheten doseerpoller krijgt. Dat houdt in dat auto’s, komende vanuit het Steegoversloot, straks via de Museumstraat de parkeergarage aan de Drievriendenhof kunnen bereiken. En ook al gáát dat ‘gedoseerd’ (die poller laat steeds één autootje door) zelfs dán, zo voorspel ik u, ontstaat er daar een heuse verkeersnachtmerrie. Een van Dordts leukste slenterstraatjes staat straks, net als de Vest, grote delen van het winkelweekend vol met auto’s en geloof me, dat horrorbeeld ken ik, want ik woon zelf aan de Vest en laat dat nou nét die andere toegangsroute naar die parkeergarage zijn. Zaterdagen en tegenwoordig ook zondagen zien er op de Vest als volgt uit: auto’s staan er in een lange rij, die zich op piekmomenten al op de Spuiboulevard, ter hoogte van het Stadskantoor, begint te vormen. De gemotoriseerde binnenstadsbezoekers willen dolgraag hun blik in de parkeergarage aan de Korte Kolfstraat stallen (lekker dicht bij de Primark), maar dat is soms een ware pelgrimstocht. De ding is namelijk snel vol en de hefboom gaat dan pas weer open zodra er weer een autootje uit de garage wegrijdt. Gevolg: lange wachttijden, geïrriteerde automobilisten, een uitlaatgassenstank die niet te harden is, veel getoeter en soms zelfs een heus opstootje, omdat de smalle Vest (met verkeer in en uit de parkeergarage) op die drukke winkeldagen geen ruimte meer biedt voor fietsers, scooters en brommers. Die schieten massaal het trottoir op, hetgeen weer tot grote ergernis bij voetgangers leidt. De te smalle Vest als toegangsroute naar de parkeergarage Drevriendenhof is de grootste verkeersvergissing uit de geschiedenis van de stad en dat scenario staat dus ook die mooie Museumstraat te wachten. En oh ja… nóg een dingetje: voor die parkeergarage staan straks twee rijen in plaats van één: zowel vanuit de Vest als vanuit de Museumstraat proberen (geïrriteerde) automobilisten daar dan binnen te komen. Wie mag er eerst? Nee… dát gaat niet iedereen vreedzaam oplossen.

Afbeelding: de gezellige, rustige en groene Museumstraat (hier tijdens de Boekenmarkt). Straks wellicht een drukke verkeersroute.

Advertenties

3 comments

  1. Op twee plekken om de stad zitten we met parkeergarages op de verkeerde plek, je moet door nauwe straatjes er komen en is verkeerstechnisch niet op te lossen
    Had gekund door een dam te leggen op bij het braak liggende stuk grond op de vest met doorsteek Kromhout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s