Big Rivers


centje.pngKijkt u ook zo uit naar wéér een nieuwe editie van Big Rivers? Ik wel, want ik vind dit muzikale evenement met afstand de aller-leukste eilandgebeurtenis van het jaar. Tijdens Big Rivers verandert de binnenstad in één groot festivalterrein en er is geen andere plek op de wereld waar ik, gedurende dit spektakel, liever zou willen zijn. Vindt u het trouwens óók zo vanzelfsprekend dat dit evenement gratis en voor iedereen toegankelijk is? Dáár staan we niet altijd bij stil, terwijl de organisatie toch écht te kampen heeft met een ‘afkalvende’ subsidie. Eigenlijk is het dus een klein wonder dat Big Rivers elk jaar weer ‘gewoon’ doorgang vindt. Bewust schrijf ik ‘gewoon’ tussen aanhalingstekens, want wie goed opgelet heeft zag in de loop der jaren al veel ‘toeters en bellen’ rondom het evenement verdwijnen. Zo is er geen megapodium meer op het Statenplein en geen bijzonder Grote Kerk-concert meer (zoals Tubular Bells) en ook het seniorensongfestival en de kinderactiviteiten zijn inmiddels geschiedenis. De organisatie doet er alles aan om op eigen kracht meer financiën binnen te slepen. Een crowdfundingsactie, enkele jaren geleden, was behoorlijk succesvol. Dat kan helaas niet gezegd worden van het voorgenomen betaalconcert (aan de vooravond van Big Rivers) bij de Grote Kerk, met Waylon en Barry Hay. De kaartverkoop daarvan viel dusdanig tegen dat dit moest worden afgelast.
Uit liefde voor Big Rivers wil ik u vandaag vragen massaal mee te doen aan de actie ‘Een centje voor een bandje,’ ondersteund door héél veel ondernemers in de binnenstad. Met deze loterij wil de organisatie er voor zorgen dat Big Rivers volgend jaar óók weer een vrij toegankelijk evenement kan zijn. Ga dus naar de website www.bigrivers.nl en doneer minimaal een tientje. U ontvangt dan een leuk festivalpakket (inclusief een uniek speldje) en maakt ook nog eens kans op leuke prijzen. De hoofdprijs gaat er drie keer uit: drie dagen lang (mét vriend of vriendin) feesten op kosten van Big Rivers, waarbij u als een ware VIP in de watten gelegd wordt. Win or loose… u helpt dan in ieder geval Big Rivers gratis te houden.

 

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s