Motiecircus


motiecircusHet regende moties, afgelopen dinsdag in de Dordtse gemeenteraad. Dat gebeurt overigens altijd wel bij de behandeling van de kadernota (zeg maar de ‘routeplanner’ van de raad), maar dit keer waren het er wel héél veel, namelijk een stuk of zestig. Daar zaten mooie moties tussen, een paar hele leuke en, zoals gewoonlijk, óók weer een handjevol waarbij ik dacht: hè, die deur stond toch al open? Waarom zou je hem dan opnieuw intrappen? Want ja, VSP… natuurlijk moet het college in gesprek met voetbalclub Amstelwijck om te kijken of er daar nog iets te redden valt en natuurlijk moet er een ‘open debat’ met RTV Dordrecht en de raad gevoerd worden over de toekomst van lokale televisie. Daar is niemand het niet mee eens. Nee, van Dordts enige echte seniorenpartij had ik graag wat moties gezien op het gebied van de ouderenzorg, waar momenteel toch echt héél veel scheef zit. Moties over misstanden of verbeterpunten aangaande deze sector mág je toch van de VSP verwachten, maar kom ik nu vooral tegen bij Gemeentebelangen, CDA en Beter voor Dordt.
Een grappige, tevens zinvolle motie komt van GroenLinks; die partij oppert om, op een prominente plek in Dordt een zebrapad aan te leggen in de kleuren van de regenboog. Dit om aan te geven dat ‘wij Dordtenaren’ solidair en gastvrij zijn jegens mensen met een ‘andere’ geaardheid. Ik zeg: goed plan… gewoon doen, op het Bagijnhof. En dan is er nog de PvdA. Die wil dat stadswachten zich straks ook gaan storten op snelheidsovertreders in deze stad en eerlijk gezegd weet ik nog niet wat ik dáar nou helemaal van moet vinden. Nóg een politietaak weghalen bij de politie? Ik had het toch al niet zo op die particuliere Stadswacht, waar in deze stad momenteel zo ernstig op aangestuurd wordt. Wil ik wel wonen in een stad waar ik straks overgeleverd ben aan de grillen en grollen van veredelde beveiligers? Overigens juich ik het voorstel van de PvdA (samen met GroenLinks en de SP) om meer openbare toiletten in de stad te realiseren wél toe.
Morgen meer over het motiecircus.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s