Parkies


ppppGeen eten en drinken meer meenemen en ook niet meer barbecueën op Palm Parkies. Op het moment dat ik dit schrijf weet ik niet hoe het met de opkomst gisteravond (voor het eerst in het Weizigtpark in plaats van het Wantijpark) gesteld was, maar het afgelopen wekend ontplofte Facebook bijna van verontwaardiging toen de organisatie kenbaar maakte dat het meebrengen van eigen consumpties op dit zomeravondevenement voortaan niet meer is toegestaan. Er werd zelfs opgeroepen tot een boycot en ik las dat een aantal vaste Parkies-bezoekers besloten heeft om hun maandagavond-ritueel ijzerenheinig voort te zetten. ,,Wij gaan niet naar het Weizigtpark, maar gewoon naar het Wantijpark om daar lekker met elkaar te barbecueën… dan maar zonder Parkies.’’
Volgens mij zit hem dáár ook de kern van het hele probleem. Bijna niemand gaat naar Palm Parkies vanwege de muziek. De artiesten op het podium vormen hooguit het (leuk meegenomen) decor voor een gezellig avondje samen ‘hangen’ in het park. Ik durf te beweren dat het gros van de aanwezigen gisteravond zelfs nog nooit van Peter Koelewijn gehoord heeft. Dat schrijf ik overigens met het grootste respect voor deze inmiddels 75-jarige Brabantse godfather van de Hollandse rock, maar toen Koelwijn in 1959 met ‘Kom van dat dak af!’ zijn eerste hit scoorde waren zelfs de ouders van de meeste ‘parkgangers’ nog niet eens geboren. Voor veel jongeren (scholieren, studenten) is de ‘huiscatering’ van Parkies simpelweg te duur en ik voorzie dat dit evenement, zoals zoveel evenementen in Dordrecht, als gevolg van deze beslissing, het zoveelste exclusieve ‘30-plussers-dingetje’ gaat worden. Dát lijkt me toch wel een aandachtspuntje voor de subsidieverstrekker, ofwel de gemeente Dordrecht.
Anderzijds heb ik ook wel weer begrip voor de organisatie van Palm Parkies, die te kampen heeft met steeds hoger wordende organisatiekosten. Zo rijst het prijskaartje voor alleen al veiligheid de laatste jaren écht de pan uit. Het lijkt me verder vanzelfsprekend dat de techniek en de muzikanten netjes betaald dienen te worden. Feit is en blijft dat Palm Parkies voor iedereen gratis toegankelijk is en dat véél zuipen nou ook weer geen verplicht nummer is.

Eén reactie

  1. Hoi Kees,
    Het was gisteren heel druk en goed toeven in het Weizigtpark en Peter Kielewijn gaf een goede show weg en het publiek was van jong tot oud en het enthousiasme maakt duidelijk dat ze hem allemaal kende
    Ik zong ook blues nummers van o.a animale ( bring ont home to me,
    Eigen eten en drinken is voorbij, de veiligheidskosten zijn voor elk evenement gemiddeld rond de € 6000,-
    Maar de jeugd gaat wel naar dure concerten en koopt dan ook eten en drinken dus heb ik begrip boor organisatoren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s