Swim


swim8Nog een kleine twee weken en dan is het weer zover: het Dordtse historische havengebied staat dan in het teken van de City Swim tot Fight Cancer. De editie van vorig jaar leverde een eindbedrag op van 188.000 euro en het zou prachtig zijn als dat bedrag geëvenaard, of beter nog, overtroffen gaat worden. Om die reden stel ik mijn column van vandaag ter beschikking aan één van die vele honderden deelnemers die momenteel ‘op jacht’ zijn naar sponsors. Onderstaande brief is van Pim Vogel uit Zwijndrecht:
Momenteel ben ik volop in training voor de 2,5 km die ik op 27 augustus ga zwemmen in de Dordtse havens en ik kan jullie geruststellen, want het gaat de goede kant op met mijn conditie. Wekelijks lig ik nu drie keer in het open water en ik durf te stellen dat ik het wel ga halen. (…) Iedereen heeft helaas de ervaring van een familielid, vriend of kennis die de pech heeft getroffen te zijn door kanker. Nog steeds is het genezen van deze ziekte niet altijd mogelijk en dus is er voortdurend onderzoek nodig. Bij de vorige editie van de City Swim was ik aanwezig als toeschouwer en supporter.  Ik zag daar vele bekenden onder de deelnemers en ik voelde, als ex-wedstrijdzwemer, dat ik eigenlijk ook in het water had moeten liggen. Mijn vrouw Yvonne, nu 53 jaar, heeft 16 jaar geleden haar zus op 54 jarige leeftijd aan deze ziekte verloren en helaas kan ik daarnaast nog meerdere voorbeelden noemen van door kanker getroffen mensen die dicht bij me staan. Ik was die dag geroerd door de inzet van alle deelnemers en vrijwilligers en dus besloot ik om mee te gaan doen. Door veel trainingskilometers te maken is mijn inmiddels 56-jarige lichaam weer wat ‘in shape’ en dat is mooi, maar veel belangrijker is het dat ik de nodige sponsorgelden binnenhaal. Het zou me zo goed doen als u mij persoonlijk wilt steunen. Ga hiervoor naar de website van de City Swim en zoek mijn naam onder ‘doneer aan een deelnemer.’ Alvast bedankt.
www.dordrecht.swimtofightcancer.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s