Knoopje


poepzakjeEven een vies praatje: ik vond het best moeilijk… de eerste keer. Maar ja, het hoort er nu eenmaal bij en dus, even door de hurken, verstand op nul en gewoon doen. Inmiddels ben ik er zeer bedreven in.
U zult wel denken, waar heeft die man het over? Nou… over dat dagelijkse Himalaya-gebergte dat mijn eigen Blafmans op de meest onvoorspelbare plekken produceert. Daar heb je zakjes voor, die kosten bijna geen eh… drol. Het kan trouwens ook met zo’n wit plastic tasje van de toko, dus die bewaar ik tegenwoordig. De techniek is simpel: je stopt je hand in het zakje, je doet een greep in de warme substantie, tilt die als het ware omhoog en vervolgens maak je met je pols een draai van 180 graden en laat je, terwijl je je hand wegtrekt, de buit omlaag vallen… knoopje d’r in… prullenbak. Resultaat (als je het goed doet) schone handen, een schone straat en goedkeurend geknik van omstanders; altijd prettig voor je ego. Voor mij persoonlijk verandert er dan ook niets als straks het hondenpoepbeleid in deze stad ‘op de schop’ gaat: uitlaatstroken verdwijnen en overal (met uitzondering van losloopgebieden) is straks de opruimplicht van kracht. Dat vind ik prima, want geen discussies meer en geen wildgroei van allerlei bont gekleurde bordjes.
En nu ga ik iets opbiechten: ik heb onlangs ‘eigen rechtertje’ gespeeld toen een man zijn hond, midden op de Vriesestraat liet poepen en vervolgens doodgemoedereerd doorwandelde. Ik liep daar nog geen twee meter achter en vond die brutaliteit stuitend. Heel tactisch bood ik hem nog een zakje aan, maar de man weigerde met de woorden: ,,Rot op. Ik betaal toch hondenbelasting?’’ Toen heb ik het zelf maar opgeruimd. Het gevulde zakje dat ik hem vervolgens demonstratief overhandigde weigerde hij aan te pakken en dus heb ik het maar in zijn boodschappentas geworpen. Dat vond hij niet leuk, maar hij liet het erbij. Toen ik vanmorgen wakker werd dacht ik: had ik dat zakje nou bewust niet dichtgeknoopt of heb ik dat maar gedroomd? Ik ben ook zo vergeetachtig de laatste tijd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s