Voornemens


voornemens-volhouden-600Nu het jaar 2016 er alweer bijna op zit ‘spookt’ 2017 alweer een beetje door mijn hoofd. Is er, zo vraag ik mij af, eigenlijk iets terecht gekomen van al die goede voornemens die ik, tegen beter weten in rond deze tijd, altijd weer maak? Zo had ik me bijvoorbeeld voorgenomen om in 2016 een paar kilootjes af te vallen (is gelukt), om ’s avonds, vooral aan het begin van de week, wat vroeger naar bed te gaan en dan ook af en toe weer eens een boek te lezen (half gelukt), om dagelijks een stukje te gaan joggen… ehh… sjokken op de Wantijdijk (is voor een kwart gelukt) en om de agendapagina in mijn iPhone minstens één dag in de week geheel en al (sorry Sylvana) blank te houden. Dat is me trouwens helemaal niet gelukt.
Het is misschien een wat lange omhaal van woorden om aan te geven dat het in mijn krant gisteren bulkte van de goede voornemens. Zo beloofde DuPont in een advertentie beterschap op het gebied van communicatie en veilig werken. Dat zou je mooi kunnen noemen, ware het niet dat ik bij dat soort beloftes altijd moet denken aan voetbalvoorzitters die roeptoeteren dat ze nog altijd het volste vertrouwen in hun verliezende trainer hebben. DuPont doet een ‘De Boertje’ zeg maar. Ik vind het, om het maar eens in goed Dordts te verwoorden, een typisch gevalletje ‘too little, to late.’ Wat mij betreft heeft DuPont haar krediet al lang en breed verspeeld.
Dan kom ik, toevallig op dezelfde pagina, ook Prorail tegen dat nu eindelijk een aantal reeds lang geleden beloofde verbeteringen op het spoor door de stad gaat aanbrengen (betere wissels, ontsporingsgeleiders, vangrails) om ‘onze’ veiligheid wat meer te waarborgen. En net als bij DuPont krijg ik door dat voornemen nou óók weer niet bepaald de aandrang om een dansje op tafel te gaan maken, aangezien het échte probleem hiermee niet ‘getackled’ wordt. Het aantal gevaarlijke stoffen dat dagelijks dwars door Dordt dendert blijft gewoon ver boven de norm. Terwijl DuPont ons dus een ‘De Boertje’ flikt, hijst Prorail ons in een ‘verzorgingshuispamper.’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s