Wachten


wachtenFietsband lek, scooter voor de winter al diep opgeborgen in de schuur en vrouw naar haar werk met de auto. En dus besloot ik om met de bus naar mijn afspraak in Sterrenburg III te gaan. Zoiets had ik al jaren niet meer gedaan en dus ook geen flauw idee met welke bus, wáár op te stappen en op welk tijdstip. Gelukkig heb je daar een app voor (en een dochter van 20) en dus stond ik binnen no time bij de juiste halte, ‘gewapend’ met een handjevol ov-kaarten, waarvan er op z’n minst eentje, zo verzekerde zoonlief (17) mij, voldoende saldo moest bevatten voor de grote tocht zuidwaarts.
Bij het verlaten van mijn huis werd ik nog even hartelijk uitgelachen omdat ik, zo schamperden mijn nazaten, ‘véél te vroeg’ richting de bushalte vertrok. ,,Da’s hooguit één minuut lopen en dan sta je daar nog minstens vijf minuten te wachten… da’s toch belachelijk? Je staat daar voor paal.’’
Persoonlijk kan ik me altijd zeer verheugen op vijf hele minuten wachten, maar dat zal wel een ouderdomsverschijnsel zijn. Wachten is tegenwoordig mijn lievelingswerkwoord. Zo  kom ik  al jaren zeer bewust minstens een kwartier te vroeg aan bij de mondhygiëniste of de tandarts omdat ik het altijd zo heerlijk vind om daar lekker een tijdje met helemaal niks anders bezig te zijn dan met eh…wachten. Leg zoiets maar eens uit aan twee jonge gasten, die thuis de waterkoker en de magnetron al héél erg traag vinden.’’ Toen ik ze onlangs vertelde hoe wij vroeger thuis water kookten (,,En dan heb ik het écht niet over de middeleeuwen hoor’’) kwamen ze al niet meer bij van het woordje fluitketel. Aan de uitleg van het begrip ‘au bain-marie’ ben ik maar helemaal niet meer begonnen. En dan te bedenken dat ik vroeger minstens zo ongeduldig was. Als ik, in mijn jeugd een bus miste, liep ik altijd direct door naar de volgende halte om maar niet te hoeven stilstaan.
De bus was op tijd. Het heerlijke ritje naar Sterrenburg had naar mijn smaak best wel wat langer mogen duren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s