Kromme tenen


dupont-killsSinds dat charmeoffensief van DuPont, gisteren in deze krant, krijg ik mijn schoenen niet meer aan. Waarom? Omdat ik er kromme tenen van kreeg. Directeur Govert Griffioen was hoogstpersoonlijk even naar de ernstig vervuilde Dordtse grond afgedaald om ons, bezorgde stervelingen, een boterhammetje met beterschap te beloven. Normaalgesproken – ik ben nu eenmaal een softie – zou ik daar een warm en ‘cuddly’ gevoel aan overhouden, maar nu voelde ik me als die voetbaltrainer die na vijf verliespartijen op rij zijn voorzitter bij Studio Sport hoort verklaren dat hij ‘nog álle vertrouwen’ in de oefenmeester heeft. Dán moet je pas écht gaan oppassen als trainer, want eigenlijk ben je dan al een kerstkalkoen in november. Over C8 vertelt Griffioen onder meer het volgende: ,,Die verantwoordelijkheden liggen nu bij Chemours, een afsplitsing van Dupont die in 2015 werd opgericht. Dáár kan ik dus niks over zeggen.’’ Dat mag zo zijn, meneer Griffioen, maar toen die DuPont-afsplitsing nog niet Chemours heette werd er ook al met die stof gewerkt en intussen zitten oud-werknemers van uw bedrijf met torenhoge concentraties C8 in hun bloed. Daar is DuPont verantwoordelijk voor, dus waarom hierover dan gezwegen?
En dan zei u nóg iets dat me dwars zit: ,,Ik kan u verzekeren dat het hier veiliger is dan tien jaar geleden. Alleen heeft de omgeving dat gevoel nog niet.” Nee meneer Griffioen… dat gevoel heb ik zeker niet. En weet u waarom niet? Omdat u dus goed beschouwd stelt dat er tien jaar geleden nóg onveiliger bij DuPont gewerkt werd dan vandaag de dag. Dat wist ik niet, want tien jaar geleden hield datzelfde bedrijf mij en mijn collega’s altijd zo stellig voor dat er never nooit niets aan de hand was. ,,Wij werken veilig of wij werken niet,’’ luidde destijds het immer op arrogante toon uitgesproken credo. Die woorden van toen waren dus kennelijk niets waard, want jullie werkten wél en kennelijk, gezien uw opmerking, een stuk minder veilig dan nu het geval is. Waarom zou ik uw woorden van vandaag zwaarder moeten laten wegen dan die van uw collega’s tien jaar geleden?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s