Poliep


djRedeloos, radeloos, reddeloos. Die drie begrippen, waarmee het rampjaar 1672 in onze geschiedenisboeken zo prachtig is gekenschetst, zijn (zij het in iets andere bewoordingen) ernstig van toepassing op de huidige staat van RTV Dordrecht.
De lokale omroep anno 2016 is stuurloos, nagenoeg centenloos en vrijwilligersloos en sinds kort, zo vernam ik uit mijn eigen krant, ook nog eens radioloos. De toekomst van deze club lijkt me momenteel vooral hopeloos, al haast ik me te vermelden dat ik een lokale omroep in een stad met bijna 120.000 inwoners nog altijd niet zinloos vind.
Beter zou het zijn, maar dat gaf ik in een eerdere column al aan, als Dordrecht en de omliggende gemeenten nu eindelijk eens de handen ineen zouden slaan om te komen tot een streekomroep, want zoals het nu gaat… daar móet ik gewoon eerlijk over zijn… is het allemaal goed waardeloos.
Met stuurloos bedoel ik ‘bestuurloos,’ want onlangs maakte het omroepbestuur bekend de handdoek in de ring te gaan gooien. Op zich is daar niet zoveel aan verloren, want dat bestuur was eigenlijk niet veel meer dan een tandeloze tijger en ik hoop dan ook dat een nieuw bestuur wat meer expertise en slagvaardigheid gaat meebrengen.
Centenloos heeft alles te maken met het feit dat de gemeentelijke subsidiekraan, die zo lang, zó wijd open stond, nu nog slechts druppelt. Ook dát hoeft geen ramp te zijn, aangezien de omroep nu eindelijk eens verplicht wordt om te zoeken naar andere bronnen van inkomsten. Tot slot is RTV Dordrecht nu ook nog eens ‘half’ radioloos aangezien de ‘nieuwe’ hoofdredacteur besloten heeft om de banden met een aantal mensen van de radiotak (Drechtstad FM) te verbreken. Ook daarbij vraag ik me af of dat nou écht zo erg is, aangezien het gros van de radioprogramma’s (een paar uitzonderingen daargelaten) volgens mij volledig aan de doelgroep voorbij gaat. De leiding van de radiotak leeft in de veronderstelling dat Drechtstad FM een soort carbonaftreksel van Qmusic of 3FM moet zijn, met schreeuwerige stationcalls en uit hun nek kletsende wannabe-dj’s met zo’n typisch klinkende popi-jopie-poliep in hun neus. Niks aan verloren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s