Argu


arguArgu… zo heet het digitale discussieplatform waarop door Dordtenaren kan en mag worden meegedacht over het wel en wee van de stad. Dat kon al in een aantal andere Nederlandse gemeenten (onder andere Utrecht en Houten) en sinds afgelopen zomer kan dat dus ook in Dordrecht. Op de Argu-website staan stellingen waarop u kunt reageren en u mag zelf ook nieuwe discussiepunten aandragen.
Op dit moment staan er diverse aardige stellingen op de website… om er maar eens een paar te noemen: ‘In Dordrecht moet meer hoger onderwijs worden aangeboden,’ ‘Dordt moet zich meer profileren als waterstad’ en ‘De avondsfeer in de binnenstad moet worden verbeterd.’ Dat zijn op zich mooie gespreksonderwerpen (er staan er nog véél meer op) en u zult begrijpen dat ik, als ‘beroepskronieker’ van deze stad, zo’n discussieforum op internet dan ook van harte toejuich. Discussiëren is immers mijn middle name en van al die input, of die nu afkomstig is van een gemeenteraadslid, een ondernemer of de buurman om de hoek, word je uiteindelijk alleen maar wijzer. Toch vrees ik dat het prijskaartje van 20.000 euro dat hieraan vast zit, wél relatief duur zou kunnen worden. Het valt mij namelijk op dat er maar mondjesmaat ‘op’ Argu gedebatteerd wordt. Dat is jammer, want de stellingen op deze digitale discussiekamer snijden hout en de voor- en tegenargumenten die hier (meestal door een klein groepje vaste ‘reageerders’ en volgens mij ook door de makers zelf) op worden losgelaten zijn inhoudelijk van een hoger niveau dan het gelul in de ruimte dat je doorgaans op Facebook tegen komt.
Argu verdient dus meer bezoekers. Ik kwam er gisteren overigens een stelling tegen die me zeer aansprak: iemand stelt voor om de Waalse Kerk op de hoek Visstraat/Voorstraat om te bouwen tot een soort overdekte markt, gemodelleerd naar de Foodhallen in Amsterdam (de oude tramremise bij de Kinkerstraat) en de Boroughmarket in Londen. Dat geeft zowel de Visbrug als de Voorstraat wellicht nét dat duwtje in de rug dat dit ‘moeilijke’ stukje binnenstad zo goed kan gebruiken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s