Ark


ark-van-noach

In het kader van terugblikmaand december ga ik de komende dagen eens wat ‘terugbladeren’ met in het achterhoofd de vraag hoe het verder ging met sommige personen en gebeurtenissen uit eerdere columns van 2016. Ik pak het eerste kwartaal er maar eens bij en komt tot de conclusie dat ik me toen onder andere druk maakte over de toekomst van de Willemshoeve aan de Sterrenburgse Venuslaan. Ik stond daarin niet alleen, want veel Dordtenaren liepen destijds te hoop tegen de mogelijke afbraak van dit in 1941 gebouwde ‘gevoelsmonument.’ Een projectontwikkelaar was van plan om dit pand te slopen met als doel er appartementen te bouwen, maar tot op heden is dat niet gebeurd en stáát de hoeve er gelukkig nog, al ziet ‘ie er hier en daar wél al een tikkie verwaarloosd uit. Hoe dit verder gaat aflopen is vooralsnog onduidelijk.
Begin dit jaar sprak ik ook mijn wens uit voor een nachtelijke bootverbinding tussen Dordt en ‘de overkant’ en die is er ook gekomen, zij het voorlopig alleen nog op donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht tot 01.00 uur. Ach… het is een beginnetje, zullen we maar zeggen.
Tot slot nam ik, in een van mijn columns, afscheid van Noach en zijn ark. Dat potsierlijke houtje-touwtje-vaartuig was inmiddels al zo’n beetje gezichtsbepalend voor ‘waterstad’ Dordt geworden en gevoelsmatig klópte dat ook wel… een Ark van Noach in deze stad van Statenbijbel en synode. Marketingtechnisch gezien veelbelovend zou je denken, maar het liep anders. De opkomst (er waren ons honderdduizend bezoekers per jaar beloofd) viel zwaar tegen en dat lag niet zozeer aan ‘gastvrij’ Dordt, maar toch vooral aan kapitein Johan ‘Noach’ Huibers, die van zijn beoogde mondiale trekpleister uiteindelijk toch niet veel méér wist te maken dan een drijvende kinderboerderij mét stichtelijke boodschap. Huibers zelf manifesteerde zich steeds vaker als een immer verontwaardigde huilebalk met megalomane trekjes. Zijn aangekondigde reizen naar Rio en New York (,,Daar wordt mijn ark wél op waarde geschat’’) gunde ik hem van harte, maar het werd uiteindelijk Krimpen aan de IJssel. Daar ligt dat malle gevaarte, naar mijn weten, nog altijd te verpieteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s