Rowena


rowenaIk heb oprecht getwijfeld of ik deze column wel moest schrijven, simpelweg omdat ik worstel met het doel er van. Want wat wil ik hier nou eigenlijk precies mee bereiken? Wat kán ik hier in hemelsnaam mee bereiken? Dát weet ik eigenlijk niet, behalve dan dat ik Martin Huisman, de vader van de in 2001 op beestachtige wijze vermoorde Rowena Rikkers, hiermee heel graag een hart onder de riem wil steken. Nee, ik ken de man niet persoonlijk, maar ik voel veel compassie voor hem en ben er van overtuigd dat ik in die gevoelens niet alleen sta. En nu weet ik heus wel dat hij daar zijn dochter niet mee terug krijgt, maar misschien geeft het besef dat er héél veel Dordtenaren zijn die met hem meeleven deze plaatsgenoot een beetje extra kracht in deze zo moeilijke tijd. Dat is een understatement, want Martin leeft al sinds 2001 in ‘een moeilijke tijd.’ Zijn dochter Rowena werd dat jaar in de Dordtse wijk Oud-Krispijn door Mike J. (de vriend van Martin’s ex vrouw Wanda) dusdanig mishandeld dat ze het leven liet. Ik zal u de gruwelijke details besparen… die kwamen in de rechtszaak destijds al uitgebreid naar voren, maar u zult zich de zaak ongetwijfeld nog herinneren als ik refereer aan ‘Het meisje van Nulde.’
Onlangs werd deze onverkwikkelijke affaire weer actueel omdat Mike J. zijn straf van 12 jaar (plus TBS) nu bijna heeft uitgezeten en sinds gisteren mag deze griezel zelfs weer onbegeleid op verlof. Dát is (en dat begrijp ik zeer goed) onverteerbaar voor Martin en diens andere dochter Rochelle, die als peuter getuige was van de molestatie van haar zusje. Wat mij overigens zeer verbaasd heeft is dat het bericht over dat aanstaande verlof van J. bij Huisman binnen kwam middels een gortdroog Whatsappje van Slachtofferhulp. Had deze instelling dat niet op een wat meer persoonlijke wijze kunnen aanpakken?
Een onlangs opgerichte Facebookpagina, ter morele ondersteuning van Martin Huisman, telt momenteel bijna 900 leden. Wat mij betreft moeten dat er veel en veel meer worden. Laat Martin weten dat u in gedachten bij hem bent.

Hier de link naar de Facebookpagina:
https://www.facebook.com/groups/1117739598324807/?fref=ts

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s