Speciaal


telefoon,,Een hele goeie morgen mevrouw Thies… en de beste wensen voor het nieuwe jaar natuurlijk. Komt het gelegen dat ik u even bel?’’ Nu heb ik toch écht… en al helemaal op deze ietwat katerige ochtend… een behoorlijk mannelijk klinkende stem, maar de jongeman in kwestie had kennelijk ‘mevrouw’ op zijn bellijstje staan, dus mijn norsige, op bruine-beren-toon uitgesproken ‘Met wie spreek ik?’ maakt geen indruk op deze vastberaden colporteur. ,,Dat zal ik u zo uitleggen mevrouw Thies, maar eerst wil ik u een speciaal aanbieding voorleggen die, speciaal voor u mevrouw Thies, alleen vandaag van kracht is. U, mevrouw Thies, bent namelijk speciaal geselecteerd voor een wel héél speciale aanbieding.’’ Da’s vier keer speciaal in twee zinnen en ik voel me dan ook bijna een prijsvarkentje op deze druilerige maandagmorgen, al staat mijn repliek (‘Op basis waarvan ben ik dan speciaal geselecteerd?’) blijkbaar niet in het handboek, want ik krijg daar opnieuw geen direct antwoord op.
Ik besluit het spel dan maar mee te spelen en hoor de aanbieding (een abonnementje op een vrouwentijdschrift plus een gratis overnachting in een of ander Thermen-hotel, inclusief welkomstdrankje en ontbijt) geduldig aan. De colporteur, die kennelijk niet gewend is dat hij zijn verhaal helemaal mag afmaken, voegt daar nog een triomfantelijk slotzinnetje aan toe. ,,Da’s toch wel een héél speciale aanbieding mevrouw Thies?’’ Ik laat hem even in spanning en antwoord wederom met een tegenvraag: ,,Is dat ontbijt ook glutenvrij?’’
Het blijft nu even stil aan de andere kant van de lijn. ,,Mag ik u daarover straks terugbellen?’’
Dat mag en vijf minuten later gaat wederom de telefoon. ,,Ik kan u vertellen, mevrouw Thies, dat glutenvrij ontbijten in het hotel inderdaad tot de mogelijkheden behoort.’’
,,Hè… da’s nou jammer,’’ antwoord ik. ,,Dan moeten wij er helaas van afzien. Wij kunnen echt geen moment zonder gluten.’’ Eindelijk geeft de verkoper zich gewonnen en teleurgesteld neemt hij afscheid. Ik vermoed dat hij nu driftig aan het Googelen is op het woordje gluten. Dat ga ik ook maar eens doen, want eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee wat dat zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s