Visser


vpIk ken Herbert al honderd jaar. Nou ja, zo voelt het althans, want we groeiden op in dezelfde wijk, zaten op dezelfde scholen, frequenteerden dezelfde kroegen en vonden, halverwege de jaren tachtig, werk in de branche waar we als jongelingen al zo vol van waren. Nou ja, voor even dan, want na een korte periode bij een krant die al niet eens meer bestaat, kwam hij als woordvoerder op een ministerie uiteindelijk aan de andere kant van de perstafel terecht. En zo kon het dus gebeuren dat ik beroepsmatig nog wel eens met hem in botsing kwam. Gelukkig wisten we het zakelijke altijd van het persoonlijke te blijven scheiden zodat onze vriendschappelijke relatie nooit serieus onder druk kwam te staan. Gisteren ‘appte’ hij mij… vanuit Florida, waar hij inmiddels alweer twaalf jaar woont. Dat was het gevolg van een ministerieel bezoek aan de Verenigde Staten (hij maakte beroepshalve deel uit van dat gezelschap) waar hij zomaar ineens tegen de liefde van zijn leven opliep. Eenmaal terug in Nederland besloot Herbert om zijn hart te volgen. Hij zegde zijn baan op, verkocht zijn huis in Den Haag en vertrok naar de VS om een nieuw levenshoofdstuk te beginnen. In de Keys bestiert hij tegenwoordig, samen met zijn Amerikaanse vrouw, een seafood-restaurant. ,,Is het waar dat Visser dicht is?’’ stond er in zijn berichtje. ,,Weet je dat ik nog wel eens droom van dat café? Bruine kroegen bestaan hier in Florida eigenlijk niet en ik heb nog wel eens overwogen om hier iets op te zetten naar het model van Visser.’’
Het mooie van deze digitale tijden is dat ik Herbert meteen gerust kon stellen door hem een linkje te sturen naar het artikeltje in deze krant over een jonge ondernemer die het café nieuw leven gaat inblazen. Met een beetje mazzel gaat Visser de komende lente alweer open. Herbert komt volgend jaar naar Nederland. Hij wil zijn vrouw, met wie hij in 2018 precies tien jaar getrouwd is, dan heel graag in het café van zijn jeugd trakteren op poffertjes. ,,Alleen heeft ze geen flauw idee wat dat eigenlijk zijn.’’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s