NS-haat


drukte-stationHij die niet genoemd mag worden. Zo wordt in de Harry Potter-reeks gesproken over de kwaadaardige Lord Voldemort. Op een bijna vergelijkbare manier gaat in Dordt vandaag de dag een bedrijf over de tong, dat minstens zoveel schrik, woede en weerstand oproept als deze ‘heer van de duisternis’.
Dat bedrijf heet de NS, ofwel ‘hij die maar moeizaam vervoert’. Met afstand heeft de NS inmiddels de status bereikt van meest gehate instelling op en rond dit eiland. Vergeleken met de NS is DuPont hooguit een wat slordig aangelegen Fristi-producent.
Maandagochtend en gisterenmorgen was het op station Dordrecht een pandemonium. Woedend zijn de forenzen over het gebrek aan treinen en over het feit dat die paar boemeltjes die nog wél richting Rotjeknor vertrekken, stamp- en stampvol zitten. Het zijn taferelen die doen denken aan Tokio tijdens de spits, met als verschil dat Dordtenaren, in tegenstelling tot Japanners, wél hardop zeggen wat ze er van vinden. ‘Ik voel me behandeld als een varken in een veewagen’, luidde een van de ruim honderd boze tweetjes en Facebookberichtjes die ik hierover tegenkwam.
Toegegeven, er was gisteren een grote stroomstoring rond Amsterdam en er zijn deze week nog (overigens ruimschoots van te voren aangekondigde) werkzaamheden gaande aan de Rotterdamse Willemspoorttunnel, maar zelfs ‘probleemloze’ ochtenden zullen het fundamentele probleem waar het tot boemelstad gedegradeerde Dordt sinds begin dit jaar mee te kampen heeft, nooit meer helemaal te niet doen. En nu weet ik wel dat niet de NS, maar ProRail verantwoordelijk is voor spoorwerkzaamheden, maar ik kan die twee bedrijven nu eenmaal niet los van elkaar zien.
In de nieuwe dienstregeling rijden er (beide kanten op) minder treinen en qua aansluitingen klopt er ook geen hout meer van, dus het gemopper zal ongetwijfeld aanhouden. ‘De beschaving wordt hier dagelijks op de proef gesteld,’ twitterde het Dordtse D66-gemeenteraadslid en forens Paul Tiebosch en dat was nog een van de meer ‘ingehouden’ tweetjes over de totale chaos op station Dordrecht. Het moeten gouden tijden zijn voor de broodjeszaak aldaar. Zouden ze daar al een oxazepamburger op de menukaart hebben staan?

FOTO: Jan van der Klooster (van Twitter geplukt: @janklooster58)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s