Prijzen


winner-1Ze stellen misschien niet zo veel voor… die prijzen en prijsjes die wij op dit eiland zo nu en dan in de wacht slepen.Toch ben ik er ook weer geen tegenstander van, want winnen geeft altijd een lekker gevoel. Daarbij komt dat ik elke goeie smoes om gezamenlijk het glas te heffen sowieso van harte toejuich. Sommige prijzen kunnen trouwens best nuttig zijn; de stad staat eventjes in de (media-)belangstelling en zoiets kan een hele zomer lang (of langer zelfs) extra dagjesmensen opleveren. Die geven altijd wel weer een paar eurootjes uit, hetgeen reuze prettig is voor de ondernemers alhier.Andere prijzen leveren ‘ons’ (inwoners, ambtenaren, bestuurders) hooguit een gevoel van trots op, maar daar is op zich ook niks mis mee. Wel hou ik bij sommige wedstrijdjes mijn bedenkingen. Verdienden we die titels nou écht of waren het gewoon ‘gun-prijsjes’ die we in de wacht sleepten, louter uit dank voor deelname? Zo legde Dordt ooit beslag op de titel ‘Groenste stad van Nederland’ en ook scoren we al jaren achtereen hoge ogen in de verkiezing ‘Meest gastvrije stad’. Reuze leuk allemaal, maar natuurlijk niet écht geloofwaardig.
De Dordtse winkel Windsister Warehouse werd een paar jaar geleden uitgeroepen tot leukste winkel van het land, maar is inmiddels toch écht ter ziele. Die titel had kennelijk weinig om het lijf… een stortvloed aan klanten leverde het in ieder geval niet op. De Vriesestraat won ooit bijna de titel ‘Allerleukste winkelstraat van Nederland’ en in 2015 werd Dordt nét niet uitgeroepen tot beste binnenstad van het land. Ook geinig, maar zeker niet méér dan dat, want laten we eerlijk zijn… we moeten natuurlijk wel een beetje realistisch blijven.
Nu is de Dordtse markt weer eens aan de beurt voor een prijsje… om precies te zijn voor het predicaat ‘Beste markt van Nederland’. Dat lijkt me weer wél realistisch, want onze weekmarkt is gewoon écht goed, aantrekkelijk en veelzijdig. Ondanks al mijn kanttekeningen ben ik ook nog eens chauvinist genoeg om te hopen dat ze… nee… dat ‘we’, Enschede en Den Haag het nakijken geven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s