Viezeplein


doveMet het Vrieseplein nieuwe stijl is op zich niks mis. Het resultaat van een ingrijpende renovatie mag er, wat mij betreft, zijn. Er staan nu leuke nieuwe bankjes en het plein is afgebakend door plantjes, die op zich misschien wat tuttig aandoen, maar wél functioneel zijn, omdat je er als voetganger niet meer het gevaar loopt om door diagonaal overstekende fietsers van de sokken gereden te worden. Verder ontwierp buurtbewoonster/kunstenaar Katinka van Haren een aangenaam wybertjes-motief voor het plaveisel en staan er leuke nieuwe lantaarnpalen, die in de verte doen denken aan die klassieke palen die er in vroeger jaren stonden. Kortom, het Vrieseplein 2.0, geheel en al tot stand gekomen in overleg met buurtbewoners, is prachtig geworden. Alleen is het nog afwachten of het plein, straks als de lente zich aandient, zoals vanouds weer verandert in de openluchtwachtkamer van Yulius en het Leger des Heils. Toezichthouders gaan daar streng op letten, zo is de buurt beloofd, maar mocht de vaste schare aan dronken droppies het plein straks tóch weer massaal  innemen dan is de metamorfose van het plein hooguit een cosmetische geweest. Maar laat ik niet op de zaken vooruitlopen… er kan nog een Elfstedentocht komen toch? Wat ik wél al constateer is dat het plein in korte tijd alweer behoorlijk vies geworden is. De omwonenden (onder wie ik zelf) spreken al jaren overigens niet meer van Vrieseplein. Wij laten die ‘r’ in dat woordje namelijk al jaren weg. Het Vrieseplein (spreek uit: Vieseplein of Viezeplein) is namelijk alweer in één groot duivenschijthuis veranderd. Die luchtratten tippelen er alweer massaal koerend, bedelend, stelend en turbokakkend rond. Is daar wat aan te doen? Deskundigen hebben mij verteld dat een voerverbod op het plein al een heleboel zou schelen. Voeren gebeurt namelijk massaal op het plein…. complete zakken met duivenvoer en broodkruimels worden hier dagelijks door allerlei malle typjes uitgestrooid. Kan dat niet gewoon verboden worden? Daar is toch wel een soort APV-tje voor te verzinnen? Mocht dát nou te ingewikkeld zijn dan pleit ik bij deze voor een verhelderend waarschuwingsbord… mét plaatjes graag en in diverse talen.

Advertenties

One comment

  1. BORD (en niet te klein) in het Nederlands, Turks en Arabisch en voor de analfabeten en hardleersen onder ons: een duif met voer met een groot rood kruis. Dat zal dan voor eenieder wel duidelijk zijn. Wellicht als extra een bord met ATTENTIE, duivenstrontgevaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s