Namen noemen


burgU reageerde enthousiast op mijn oproep van gisteren om mee te denken over de profielschets van de nieuwe Dordtse burgemeester en verderop in deze krant leest u daar dan ook meer over. Intussen wil ik alvast wat namen van al dan niet gedroomde kandidaten, die momenteel rondzingen in wandelgangen en aan kroegtafels met u delen. Neem het alstublieft niet al te serieus, want mijn column van vandaag is niets meer dan wat speculatief balletjetrappen op politiek kunstgras. Bent u er klaar voor? Daar gaan we dan: Bert Blase, u weet wel, leuke vent, ooit burgemeester van Alblasserdam en later nog even interimmer te Vlaardingen, wordt het in ieder geval niet, want die gaat voorlopig een potje waarnemen in Heerhugowaard. Antoin Scholten kan, wat mij betreft ook worden ‘afgestreept,’ aangezien ik me niet kan voorstellen dat deze uitstekende oud-burgemeester van Zwijndrecht zijn huidige functie als eerste burger van Venlo er aan wil geven. Hij zit daar, volgens mij, veel te lekker in een zich sterk ontwikkelende en aantrekkelijke regio. Twee andere namen die ik hoor noemen zijn de voormalige Dordtse wethouders Erik van Heijningen en Gerard Schouw. De VVD’er Van Heijningen, tegenwoordig staatsraad bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (klinkt cool, maar ik heb er weinig beeld bij) zag in mei vorig zijn ambitie om voorzitter van de Europese zwembond te worden in het water vallen en volgende maand neemt hij ook nog eens afscheid als voorzitter van de nationale zwembond. Schouw (D66), oud-Tweede kamerlid en voormalig senator, is sinds anderhalf jaar algemeen directeur van Nefarma, de brancheorganisatie voor farmaceutische bedrijven in Nederland. In mijn hoofd (ik zing het dus bij deze persoonlijk rond) komt ook de naam van Hardinxvelder Kim Putters boven drijven… net als Schouw, ook een voormalig senator (PvdA) en tegenwoordig directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau.
Drie geloofwaardige en in mijn opinie ook sterke ‘kandidaten.’ Maar niet voor niets plaats ik vraagtekens rond dat woordje kandidaten, aangezien ik mij afvraag of deze heren een optreden in de piste van circus Dordt en Drechtstreek, ook daadwerkelijk als een serieuze stap voorwaarts beschouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s