Koppensnellen


kees-thies-columnist2Een handjevol krantjes bij de ochtendkoffie. Voor mij, vaste prik, want dagelijks 347 woorden te tikken over de staat van stad en streek. En dus, languit op de bank, Blafmans aan mijn voeten en lezen maar. Sneeuwt het nou buiten? Nee toch? Wél koud. Nog maar een bakkie dan? Het leven van een dagbladcolumnist valt om de drommel niet mee. Eerst maar eens wat koppen snellen: George Clooney is zwanger van een tweeling. Nou ja, hij niet zelf, maar u begrijpt wat ik bedoel, een ontevreden klant zet een Amsterdams bordeel in de fik (voelde zich kennelijk genaaid), Tom Jones doet het met Priscilla Presley (beiden hebben een kunstheup, dus dat schept een band) en La Paay geeft de term ‘goud van oud’ weer een geheel nieuwe dimensie. Overigens blijf ik haar een wereldwijf vinden, al vind ik het persoonlijk dan wel weer een beetje jammer dat haar advocaat niet Peter Plasman heet. Verder slingert Donald Trump in 140 lettertekens weer eens een ‘Archie Bunkertje’ de wereld in, wil Gordon staatssecretaris worden, vindt Joling ook ergens iets van, wordt Freek Vonk met uitsterven bedreigd en manifesteert de Jessias van GroenLinks zich alsmaar schaamtelozer met ‘John-F-poses’ en verbale ‘Obamaatjes.’Het nieuws in krantenkoppen is een aaneenschakeling van circus-acts en ik zit balkon. Even inzoomen op stad en streek dan maar: de VVD wil groen in een buitenwijk opofferen om parkeerplaatsen te creëren (zoiets verwacht je niet van de VVD), FC Dordrecht heeft nu bijna minder toeschouwers dan punten, in Papendrecht loopt ‘een enge man’ rond (ik zeg ophalen die brug, want eigen engerds eerst), in Dordt trakteert wethouder Van der Linden de gebroeders De Witt, in het kader van warme truiendag, op een trui (oranje nota bene, hetgeen historisch gezien wat pijnlijk is) en in een Zwijndrechts wijkcentrum wordt een cursus omgaan met teleurstellingen gegeven en da’s niet eens een grap van Herman Finkers. Nu maar duimen dat ‘ie door gaat. Gisteren vroeg iemand me: is het nou moeilijk om elke dag weer een onderwerp te vinden? Die vraag hoef ik niet serieus te beantwoorden toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s