Parkeren


parking

Legaliseren van parkeerplekken die dat eigenlijk niet zijn om een parkeerprobleem op te lossen. Is dat een goed idee? Volgens de VVD wél… althans in een deel van de wijk Oudelandshoek, waar in de loop der jaren een enorme schaarste aan parkeerruimte ontstaan is. Op die beoogde plekken wordt parkeren overigens al sinds jaar en dag oogluikend toegestaan, aangezien het gestalde blik hier niemand (ook hulpverleners niet) in de weg staat. Gewoon legaliseren dus wat tot op heden illegaal was. Niks aan het handje toch? Nou ja, zo af en toe even, als een paar toezichthouders met weinig begrip voor de situatie, de kolder in hun kop krijgen en hier eens lekker een middagje makkelijk gaan lopen scoren. Beetje flauw misschien dat ik dat opschrijf (die mensen worden ook maar gestuurd), maar laten we eerlijk zijn… het IS toch ook te kinderachtig voor woorden?
De VVD wil ook een paar groenstroken in Oudelandshoek opofferen om parkeerruimte te creëren en dat vind ik persoonlijk weer wat bedenkelijker. Ik weet het, dat is elders in Dordt  ook wel eens gebeurd, maar wáár leg je de grens? Oudelandshoek is een mooi en goed geslaagd wijkdeel met als voornaamste charme de variëteit aan woningen en het vele groen. In deze krant las ik de volgende woorden van een bewoner:,,Er is gewoon nergens plek, of je moet steeds 500 meter willen lopen, maar dat is niet reëel.’’ Ja hoor… 500 meter. Het zal deze autobezitter vast wel eens overkomen dat ‘ie een paar honderd meter moet lopen, maar je kunt natuurlijk ook overdrijven. En trouwens, wat mag je verwachten in een buurt waarin veel huishoudens vandaag de dag meerdere auto’s ‘bestieren?’Ik ken diverse gezinnen in Oudelandshoek/Stadspolders die over maar liefst vier personenauto’s (én een busje van de zaak) beschikken. Dat kan natuurlijk gebeuren (met volwassen kinderen die nog thuis wonen) en óók heb ik begrip voor het feit dat sommige gezinnen hun garage hebben omgebouwd tot extra kamer. Allemaal goed en wel, maar accepteer dan ook dat de jaren van ‘autootje voor de deur’ nu toch écht definitief tot het verleden behoren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s