Aanbod


villa auagustus is a famous restaurant/hotel in Dordrecht, netherlands

Mijn collega-redacteur van onze veelgelezen rubriek De Gouden Pollepel gaf het Dordtse restaurant Huis Roodenburch een hoog cijfer (een 8 maar liefst) en eindigde haar prettige recensie met de woorden: ,,Hoe dichter bij Dordt, hoe lekkerder het wordt.’’
Voor wie het gemist heeft, een stukje uit de tekst die afgelopen donderdag in deze krant stond:  ,,De laatste jaren is er een flink aantal mooie nieuwe restaurants bijgekomen in Dordrecht, waardoor je met recht kunt spreken van een culinaire wedergeboorte. De Kop van ’t Land zat er al, Villa Augustus weten we goed te vinden, net als De Gouden Pollepelwinnaar van vorig jaar, DeliCees. In Dordt kwamen er naast Huis Roodenburch onder andere Copenhagen en Post bij. Nog even en Rotterdammers gaan massaal naar deze stad om te eten.’’
Chauvinist als ik ben, vind ik dat natuurlijk lekker om te lezen. Het is hier wel eens anders geweest… nou ja, op het gebied van de zogeheten ‘haute cuisine’ dan, want mijn stad kent ook veel restaurantjes die, volgens de kenners (en dat ben ik zélf zeker niet) weliswaar misschien wat minder ‘hoogstaand’ zijn, maar waar het toch écht al zo lang ik me kan herinneren, lekker eten en ook prettig vertoeven is. Als ik nu namen ga noemen loop ik het gevaar dat ik bepaalde restaurantjes en eethuisjes vergeet, dus dat doe ik maar niet. Daar komt bij dat ik tot mijn schande moet bekennen dat er ook een paar etablissementen in Dordt zijn waar ik nog nooit een stap binnen heb gezet, terwijl ik wel degelijk nieuwsgierig naar ben naar wat ze op de menukaart hebben staan. Ik noem een Daantje aan de Nieuwstraat, waar ik alleen maar juichende kritieken over hoor en ook in Huis Roodenburch en Copenhagen heb ik tot op heden nog niet gegeten.
Ik vind het mooi dat je in Dordt vandaag de dag écht een keuze kunt maken uit een zeer divers aanbod van allerlei soorten keukens. Op culinair gebied staat Dordrecht, méér dan ooit in het verleden, daadwerkelijk ‘op de kaart.’
Ik zeg, laat maar komen… die Rotterdammers.

Afbeelding: Villa Augustus (Dordrecht Bijzonder Dichtbij)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s