Slap


struikIk ken diverse politici in stad en regio met wie ik het vaak hartgrondig oneens ben. Tóch heb ik respect voor ze, omdat ze de discussie nooit schuwen. De ‘wapens’ die bij dergelijke verbale schermutselingen gehanteerd worden heten argumenten. Met argumenten lever je altijd een eerlijk gevecht… je kunt ze namelijk weerleggen (met tegen-argumenten) of je kunt ze op je laten inwerken en tot de conclusie komen dat je tegenstander misschien wel een punt heeft. De uitkomst van een verbaal stoeipartijtje kan soms tot een harde keuze leiden (de meerderheid hakt een knoop door) en soms tot een compromis (beide partijen doen wat water bij de wijn), maar wát ook de afloop van een discussie mag zijn, feit is en blijft dat van een eerlijke gladiatorenstrijd met woorden nog nooit iemand minder geworden is. Ik ben dan ook blij dat ik een land woon waar open en eerlijke discussies de basis vormen van ons bestel. Het is misschien een wat lange inleiding die ik schrijf, maar dat doe ik in de hoop dat op z’n minst één persoon ‘m leest… namelijk Jan Struik, gemeenteraadslid namens Ambacht Uw Belang (AUB). Die kan namelijk wel een basiscursusje democratie gebruiken. Tijdens een raadsvergadering afgelopen dinsdagavond bleek dat AUB liever miljoenen euro’s aan boetes betaalt dan onderdak aan vluchtelingen te verschaffen. Alle gemeentes in Nederland (dus óók het welvarende Ambacht) zijn namelijk wettelijk verplicht om vluchtelingen met een verblijfsvergunning te huisvesten. In Ambacht gaat het om ongeveer 100 mensen voor wie dit jaar een huis gevonden moet worden. Als de gemeente daar niet aan voldoet staat daar een boete op van 1800 euro per niet opgenomen vluchteling per maand. AUB is daar tegen en zit er kennelijk niet mee als de Ambachtse belastingbetaler daardoor wellicht opdraait voor de dan opgelegde ‘Rijksboetes,’die kunnen oplopen tot maar liefst twee miljoen euro. Toen Struik daarover in de gemeenteraad werd aangesproken, antwoordde hij met de woorden: ,,Wij gaan niet in discussie.’’
Wat een slappe gladiator is die Struik zeg… wél graag in de politieke arena willen staan, maar vervolgens niet doen waar die arena voor bestemd is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s