Profiel


bmDordt zoekt een nieuwe burgemeester en u mag meedenken. Leuk toch?
De gemeenteraad heeft alvast een eerste profielschets opgesteld en nodigt u uit om deze aan te vullen met uw ideeën. Die worden dan verwerkt in de definitieve profielschets die op 16 maart door de gemeenteraad wordt vastgesteld. Op basis daarvan wordt een nieuwe burgemeester voor Dordrecht geworven. Het ‘geraamte’ van die profielschets (nog zonder uw toevoegingen dus) staat al op de gemeentelijke website en, zoals dat zo vaak het geval is bij dit soort gemeentelijke werkstukjes, blinkt deze vooral uit in clichématig taalgebruik en staat het ding ook nog eens bol van de open deuren. Dat bedoel ik niet verwijtend hoor, want kennelijk moet zoiets nu eenmaal een beetje formeel worden opgeschreven in de hoop dat niet Jan en alleman op de vrijgekomen post gaat lopen leggen te solliciteren. Er is in ieder geval een hoop plak- en knipwerk aan die ‘Dordtse’ profielschets vooraf gegaan, want hij verschilt nauwelijks van de werkstukjes die ik op de websites van andere, eveneens naar een nieuwe burgemeester hunkerende, gemeentes tegen kwam. Tikt u op Google ‘profielschets’ en ‘burgemeester’ maar eens in en dan komt u geheid de volgende begrippen tegen: visionair, krachtig, zichtbaar, evenwichtig, aanspreekbaar, reflectief, stressbestendig en integer. En verder… een ‘netwerker,’ een ‘aanjager’ en iemand die ‘boven de partijen’ staat. Niks mis mee, maar wél een tikkie saai.
In de profielschets die ik voor ogen heb staat dat de nieuwe burgemeester vooral gevoel voor humor moet hebben… hoe anders kun je sommige in het verleden verdwaalde gemeenteraadsleden uit buurdorpen als Ambacht, Sliedrecht en Papendrecht nog serieus blijven nemen? Ook moet hij (of zij) van voetbal houden, aangezien het zieltogende FC Dordrecht een beetje méér gemeentelijke betrokkenheid wel kan gebruiken. Verder moet de nieuwe burgemeester meedogenloos durven zijn in de richting van DuPont en Chemours, die de boel al te lang belazerd hebben. Een vergelijkbare houding dient aangenomen te worden bij al te ‘grijpgrage’ projectontwikkelaars en natuurlijk naar Prorail en NS: minder intercity’s van en naar de stad? Dan óók een rem op treinen met dodelijke ladingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s