Verkeersblunder


chaos

Nee… ik overdrijf écht niet wanneer ik stel dat Cairo en Beiroet tijdens de spits een verademing zijn ten opzichte van de Vest op winkeldrukke weekenddagen. Ik zal u de situatie beschrijven: de Vest is een smalle straat die eigenlijk maar één bestemming heeft, namelijk de parkeergarage aan het winkelcentrum Drievriendenhof. Op zaterdagen en tegenwoordig ook op zondagen spelen zich hier taferelen af die een Nederlandse stad onwaardig zijn. De auto’s die de parkeergarage in willen, staan hier namelijk op gezette tijden in een lange rij in een eigenlijk tè benauwde straat, te wachten op een plekje in de parkeergarage. Ze raken met hun wielen nog nét niet de smalle stoep ter rechterzijde. Dat kán ook niet anders aangezien er ook auto’s úit de parkeergarage komen en voor twee rijen auto’s is de Vest eigenlijk… nét aan… breed genoeg. Maar even voorbij het Vrieseplein biedt de zich dan versmallende Vest ineens géén ruimte meer voor én auto’s én fietsers, scooters en brommers. Die schieten daar dan noodgedwongen (meestal zwaar geërgerd, geschrokken of allebei) massaal de stoep op, waar de gemeente in al haar wijsheid jaren geleden ook nog eens de paaltjes tussen trottoir en straat (bestemd om voetgangers te beschermen) verwijderd heeft. Wat er dán gebeurt laat zich eigenlijk met geen pen beschrijven (gelukkig heb ik een toetsenbord) want op die toch al smalle stoep… dat heb je nu eenmaal met stoepen… lopen voetgangers, die zich soms letterlijk tegen de muren van de woningen aan de Vest moeten storten om te voorkomen dat ze door al dan niet gemotoriseerde tweewielers van hun sokken worden gereden. Als bewoner van de Vest moet ik, als ik op zaterdag de voordeur open, altijd eerst heel voorzichtig mijn hoofd om het hoekje steken steken om te kijken of ik wel veilig mijn huis uit kan. Ik schreef al eerder over deze, verkeerstechnisch gezien onwenselijke en onhoudbare, want zéér gevaarlijke situatie. Ik zal dat ook blijven doen tot de gemeente, die volgens mij (ja ook juridisch) verantwoordelijk is voor deze zelf gecreëerde verkeersblunder, nu eindelijk eens een oplossing aandraagt.

Afbeelding: Jan van Haasteren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s