Helm


OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk voel me kiplekker op de markt, waar ik met hulp van Blafmans een bakje kibbeling sta leeg te happen. Maar kennelijk heb ik het mis, want het gaat helemáál niet goed met me, zo vertelt Trudy me op zelfverzekerde toon. Dan legt ze twee handen op mijn schouders, sluit even demonstratief haar ogen en zegt: ,,Ik bespeur aan de energiebanen in je lijf dat je gespannen bent en de kleur van je aura vertelt me ook al niet veel goeds. Weet je wat jij moet doen? Méér broccoli eten, elke dag brandnetelthee met honing drinken, ’s ochtends een kwartiertje lekker chanten en altijd agaat op je huid dragen.’’
,,Wie is Aghaat nou weer?’’ luidt mijn kennelijk oliedomme reactie, want Trudy , die nog altijd haar oranje bromfietshelm op haar hoofd heeft zitten, zucht diep en schudt met haar hoofd: ,,Dat is een steensoort met een geneeskrachtige werking. Als je wilt kun je wel een armbandje met agaat bij me kopen hoor.’’
Ondanks mijn lichte weerzin tegen al te zweverige types kan ik op Trudy niet boos worden, want daar is ze simpelweg te lief voor. Ooit zat ze bij me op school, waar ze vooral uitblonk in de vakken vaagheid, spijbelen en rooie Libanon wegpaffen in het Wantijpark. Na een halve studie culturele antropologie, twee op de klippen gelopen huwelijken, een mislukte loopbaan als beeldend kunstenaar en een reis naar India, stortte ze zich, een jaar of tien geleden, in de wereld van ‘het paranormale’ en sindsdien loopt ze allerhande beurzen af met een collectie halfedelstenen die voor elk mentaal en fysiek probleem een oplossing bieden. In mijn schooljaren vond ik haar eerlijk gezegd wel een lekker ding en ze mag er trouwens nog steeds zijn, al doet ze me nu een beetje denken aan Annie de Rooij, maar dat komt natuurlijk door die helm op haar hoofd. ,,Ben je ook met de helm op geboren?’’ vraag ik haar. Trudy kijkt me onbegrijpend aan, start haar scooter en zegt bezorgd: ,,Ik snap niet wat je bedoelt, maar volgens mij gaat het écht niet goed met je.’’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s