Verkeer(d)


MuseumstraatWeer een column over verkeer? Jawel, ik kan er simpelweg niet omheen zolang de gemeente op verkeersgebied blijft excelleren in foute oplossingen. We hadden al de ‘moeilijke’ rotonde nabij de Toulonselaan, de ramprotonde aan de Groenezoom en het onoverzichtelijke kruispunt daar niet ver vandaan. Dan zijn er ook nog de in het weekend chaotische Vest en de ‘duimen-dat-het-vandaag-weer-goed-afloopt-rotonde’ bij de Krispijntunnel, waar je als fietser aan de goden bent overgeleverd. En dan vergeet ik nog bijna die 30-kilometer-zones, waar half Dordt structureel te hard rijdt, de Wijnstraat, die eigenlijk geen tweerichtingsverkeer aan kan en de door een mal plan ontstane onduidelijkheid over wél of niet fietsen op winkelstraten. Nee, het mag niet, maar het gebeurt inmiddels wél en er wordt nauwelijks gehandhaafd. Voeg daarbij het malle plan om een gat in de Visbrug te hakken, het hoge zoek-het-zelf-uit-gehalte vóór het station en op het Bagijnhof én die mislukte bobbels op het wegdek (punaises heten ze) die meer gevaar veroorzaken dan dat ze voorkomen en je hebt een aardig beeld van verkeersblooperstad Dordt.
En nu zit de volgende ramp er alweer aan te komen. De gemeente is namelijk van plan om van een van Dordts aller-leukste slenterstraatjes een doorgaande weg te maken. Ik heb het over de Museumstraat die, als de beleidsmakers hun zin krijgen, binnenkort van een zogeheten doseerpoller voorzien wordt. Dat houdt in dat auto’s, komende vanuit het Steegoversloot, straks via de Museumstraat de parkeergarage aan de Drievriendenhof kunnen bereiken. En ook al gaat dat ‘gedoseerd’ (die poller laat steeds één autootje door) zelfs dán, zo voorspel ik u, ontstaat er hier een ware verkeersnachtmerrie. Waarom? Omdat de parkeergarage (als ‘ie grotendeels gevuld is) zélf ook gedoseerd auto’s toelaat. Net als de Vest, waar ik eerder deze week over schreef, zullen de Kolfstraat en de (te) smalle Museumstraat dan grote delen van het winkelweekend vol met wachtende en ronkende auto’s staan. Nu staat er nog slechts één rij, maar straks staan er voor die parkeergarage twee ronkende rijen. Wie er dan eerst naar binnen mag? Tja… dat wordt een gevalletje ‘recht van de snelste en de brutaalste,’vrees ik.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s