Harteloos


teerlinkHet is een bekend trucje en harteloze huisjesmelkers komen er in deze monumentrijke stad nog mee weg ook. Het werkt als volgt: je koopt een oud pand voor een laag prijsje, je wacht nét zo lang tot je aankoop zo’n beetje uit zichzelf in elkaar sodemietert en dán zet je op de vrijgekomen plek iets neer waar wél geld aan te verdienen is. Kassa, bingo… was getekend A. Van Pelt, projectontwikkelaar te Dordt en nachtmerrie van iedereen met een hart voor de stad.
Hij flikte het eerder met een prachtig monumentaal gebouw aan de Vrieseweg 80 en nog even dan heeft hij het óók voor elkaar met het Voormalige Teerlink-gebouwtje op de kop van de Kalkhaven. Dit ooit zo prachtige pandje, dat eens een café was en in het meer recente verleden dienst deed als werkplaats van het motorenreparatiebedrijf van wijlen Gerrit Teerlink gaat zienderogen achteruit… er zitten scheuren in de muren, het dak lekt en dagelijks vallen er stukken stucwerk naar beneden.
In september vorig jaar ontving Van Pelt nog een boze brief van de gemeente, waarin hij gesommeerd werd om nu eindelijk eens een keer met zijn aankoop aan de slag te gaan. Maar deze projectontwikkelaar met véél talent voor blufpoker is kennelijk niet zo snel onder de indruk van gemeentebriefjes ‘op poten’ want nog altijd staat het gebouw nagenoeg op instorten.
Begin 2015 verkocht de familie Teerlink dit gezichtsbepalende pandje (voor twee ton) aan Van Pelt, die destijds beweerde plannen te hebben om er horeca, woningen of een bedrijfsruimte van te maken. Maar dáár zijn allerlei vergunningen voor nodig en die krijg je niet zomaar voor deze plek, die wat lawaaiig is (treinverkeer op de Zwijndrechtse brug) en goed beschouwd ook enigszins onveilig omdat hier schepen (ja ook met gevaarlijke stoffen) dicht langs varen. Kortom, het bestemmingsplan voor dit stukje Dordt kent veel beperkingen dus ‘gewoon’ restaureren is blijkbaar nauwelijks lucratief. En dus wacht ‘Rupsje Nooitgenoeg’ Van Pelt af, zo vermoed ik… want nog éven wegkijken en dan heeft hij hier een kaal stukje kostbare grond tot zijn beschikking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s