Botsing


trioDe naweeën van de Tweede Kamerverkiezingen veroorzaken altijd wel weer enige onrust bij plaatselijke politici. Zo’n uitslag heeft immers toch zijn uitwerking op de lokale krachtsverhoudingen. Nou ja, gevoelsmatig dan, want getalsmatig verandert er het komende jaar nog helemaal niks. De gemeenteraadsverkiezingen vinden pas op 21 maart 2018 plaats, maar in de hoofden van de (kandidaat) gemeenteraadsleden wordt heimelijk tóch al een beetje ‘gerekend’ en gespeculeerd. De waarlijk ambitieuzen zijn in de bovenkamer al een beetje aan het formeren geslagen en een enkeling zal zich zelfs afvragen hoe groot zijn of haar kans op een eventueel wethouderschap volgend jaar is. De onrust binnen Beter voor Dordt waar, gezien het naderende afscheid van ‘founding father’ Piet Sleeking en wethouder Rinette Reynvaan, een machtsvacuüm dreigt te ontstaan, valt volgens mij geheel en al binnen dát kader. De aanleiding? Twitter… hét medium waarmee tegenwoordig verkiezingen gewonnen en verloren kunnen worden. Twee BVD-raadsleden (Donnie Greve en Eline van der Vorm) gaven, via Twitter dus, hun onomwonden mening over het feit dat er in Dordt relatief veel mensen op Denk hebben gestemd en die wat schijtlollige ‘twietjes’ (‘Islammetje Kuzu’ en ‘Erdogan-poedels’) vielen bij de ‘BVD-bedrijfsleiding’ niet in goede aarde. En zo besloten fractievoorzitter David Schalken en Piet Sleeking dat er binnen de fractie maar eens iets van eh… laten we zeggen ‘twitter-discipline’ moet komen. Of harder gesteld: het BVD-politbureau riep de beide raadsleden tot de orde en dát viel bij Eline van de Vorm weer niet in goede aarde. ‘Ik laat me de mond niet snoeren,’ luidde haar reactie… wederom via Twitter natuurlijk. En ook al vind ik, uit de grond van mijn hart, dat Van der Vorm mag vinden en zeggen wat ze wil (mee eens of niet) de vraag is natuurlijk of dat politiek verstandig was. Het zal haar positie binnen de partij, waar ze ooit als een soort kroonprinses is binnengehaald, in ieder geval geen goed doen. Of wordt er achter de schermen door Van der Vorm & co al driftig getimmerd aan een lokale PVV-afdeling? In dát geval begrijp ik dat ze op een botsing afstevent.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s