Piet


kruiwagen BVDDe vergelijking gaat verder totaal niet op, al zie ik toch wel één duidelijke overeenkomst: Beter voor Dordt en de PVV ‘drijven’ uiteindelijk op slechts één persoon. Bij de PVV is dat grote grijze geitenbreier Geert en bij Beter voor Dordt is dat Piet Sleeking. Maar… en zo begon ik deze column ook… verder gaat elke vergelijking tussen beide heren volledig mank. In mijn ogen is Wilders een rancuneuze volksmenner die tweedracht zaait, louter schijnoplossingen aandraagt en vooral heel erg eh… boos is. Piet kan soms ook wel wat norsig overkomen, maar verder is hij in alle opzichten het tegenovergestelde van Geert… geen ‘breker’, maar vooral een bouwer. De afgelopen ruim zeven jaar timmerde zijn partij, samen met de coalitiepartners (VVD, CDA en later ook met de Christenunie/SGP), hard en bevlogen aan een betere stad. En nee, dit is geen kritiekloze liefdesverklaring van een columnist aan een lokale partij want ik heb, als beroepsvolger van de plaatselijke politiek wel degelijk gemengde gevoelens over het, in mijn ogen soms al te populistische Beter voor Dordt. De partij heeft haar verkiezingsoverwinningen in 2010 en 2014 uiteindelijk vooral te danken aan relatief marginale ‘verleidertjes’ zoals gratis (nou ja, bijna gratis) openbaar vervoer voor senioren, een ban op bouwen in de Zuidpolder en het behoud van de Statenschool. Op een écht duidelijke visie (in breed maatschappelijk kader) heb ik Beter voor Dordt, zeker de eerste vier jaar, nauwelijks kunnen betrappen, maar dat gebrek aan een heuse ideologie werd ruimschoots gecompenseerd met snel en reactief handelen…. zoiets van: wíllen jullie een bioscoop? Dan krijgen jullie een bioscoop. Over een klein jaar vinden er gemeenteraadsverkiezingen plaats en het is nog maar de vraag of Sleeking (tegen die tijd 67 jaar) de lijst dan gaat aanvoeren. Mocht hij voor zijn pensioen kiezen dan zou dat wel eens de nekslag voor de partij kunnen betekenen, want zijn potentiële ‘erfgenamen’ manifesteren zich momenteel niet bepaald harmonieus en nauwelijks bestuurswaardig. Ook de al te opzichtige ‘vrijage’ van een aantal prominente partijgezichten met de naar Dordt lonkende PVV moet de BVD-oprichter momenteel ware hoofdbrekens bezorgen.

Advertenties

One comment

  1. Je kunt van die “geitenbreier” van de PVV zeggen wat je wilt, maar hij krijgt overal steeds meer medestanders. Heeft iemand al een rechtszaak gestart tegen Kuzu of Erdogan over nazi’s? Of mogen die alles ongestraft zeggen over ons en Geert niet over moslims? Ga dan alle kerken maar ombouwen tot moskeeën, want o wat zijn we vriendelijk tegen moslimterroristen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s