Getoeter


wilders2Wat heeft de PVV de Dordtse bevolking te bieden? Helemaal niets, luidt de, in mijn ogen terechte reactie van de gemeenteraadsleden Ronald Portier (SP) en John van der Net (VVD), op het voornemen van de ‘Wilderianen’ om bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar een gooi te doen naar Dordtse zeteltjes.
Los van mijn persoonlijke weerzin jegens populistische brulboeien als Wilders, heb ik mezelf diezelfde vraag voorgelegd: wát zou een PVV in de Dordtse raad aan meerwaarde met zich mee kunnen brengen? Ik kom niet verder dan de conclusie dat die vraag eigenlijk niet serieus te beantwoorden valt, aangezien het vooralsnog volslagen onduidelijk is wat de PVV hier méér voor ogen kan hebben dan louter stemmen trekken en zeteltjes vullen. Geert & co hebben immers niet eens een serieus te nemen landelijk programma, laat staan dat er enige sprake is van iets dat op een plaatselijke visie lijkt. Op basis van dat malle A4-tje vol onhaalbare kretologie, waarmee de grote zilvergrijze geitenbreier de afgelopen maanden zo enthousiast liep te wapperen, valt geen enkele lokale of regionale ‘vertaalslag’ te maken. De PVV brult immers vooral van de daken wat er allemaal niet deugt en heeft nog nooit ook maar één realistische oplossing voor welk probleem dan ook aangedragen. Tóch kom je met veel gebrul en loos geblèr kennelijk nog behoorlijk ver in politiek Nederland anno 2017 en naar ik vrees dus ook in Dordt anno 2018, aangezien de PVV-aanhang in deze stad, zo blijkt uit de recente uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen, groot genoeg is voor een stoeltje of vijf, zes in de Dordtse raadszaal. Overigens zou, op basis van diezelfde uitslag, ook de partij DENK hier met gemak twee zeteltjes binnen slepen en zouden een Dordtse tak van de Partij voor de Dieren en de Piratenpartij lokaal ook niet kansloos zijn. Het doet mij allemaal een beetje denken aan een wielerkoers met tè veel al te gretige ploegen aan de start. Wat je dan krijgt? Rommelige etappes, valpartijen, toeterende ploegleiders en foeterende renners. Leuk voor columnisten, dát wel… maar of het goed is voor de stad?

Advertenties

One comment

  1. Waar Wilders gestraft wordt voor zijn uitspraak over minder Marokkanen en Kuzu ongestraft wegkomt als hij Nederlanders nazi’s vindt, vind ik Dordt rijp voor een fractie van de PVV.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s