Catharina


catharinaNee, deze column gaat niet over de vraag of u draaiorgelmuziek nou mooi vindt of niet. Over smaak valt niet te twisten toch? Nou ja, het kán wel, maar je schiet er meestal weinig mee op. Persoonlijk ben ik blij met Catharina van der Geld en haar draaiorgel De Duckstad. Ik vind deze ijzersterke en sympathieke orgelvrouw nét zo bij Dordt horen als Ary Scheffer, de gebroeders De Witt, Rutte-jenever en Brokking-gebak. Catharina is de weduwe van orgelman Gijs Stal en na diens overlijden in 2009 (en het overlijden van Gijs’ vriend Leo met wie ze het orgel ook nog enkele jaren ‘runde’) loopt Catharina nu meestal in haar eentje met haar Duckstad door de binnenstad. Achter haar vriendelijke glimlach gaat echter wél wat leed schuil. Dat heeft alles te maken met de afstand die ze elke vrijdag en zaterdag noodgedwongen te voet moet afleggen omdat ze sinds vorig jaar niet meer over een stalling in de binnenstad beschikt. Sinds enkele maanden ‘parkeert’ Catharina haar Duckstad in een opslagruimte  op de Staart en dus moet ze twee keer daags vijf kilometer lopen om haar orgel (met loopmotortje) op te halen en aan het eind van de dag weer weg te brengen. En dat valt niet mee, want het is Catharina misschien niet aan te zien, maar ze telt inmiddels wel degelijk 66 lentes. Ik kwam haar vorige week tegen op de Merwedestraat en de lach was even weg. Catharina was overduidelijk moe uit en vroeg me of ik in mijn column aandacht wilde besteden aan haar opslagsituatie. ,,Zou je misschien een oproepje willen doen aan mensen die in of nabij de binnenstad een opslagruimte van minimaal 2 meter en 30 centimeter hoog aan me willen verhuren? Dat zou me in het weekend vier uur aan tijd en 20 kilometer lopen besparen. En dan tel ik de afstanden die ik in de binnenstad loop nog niet eens mee. Die horen er gewoon bij, maar het zijn die extra kilometers van en naar De Staart die me nog eens de das om doen.’’
Bij deze dus… wie kan Catharina helpen? Mail me alsjeblieft.

Het probleem is inmiddels opgelost (zie hieronder):

http://www.ad.nl/dordrecht/draaiorgel-duckstad-krijgt-een-plek-in-dordtse-koffiecorner~a89ea7b9/

 

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s