Bellen blazen


bellen blazenEigenlijk gaat het best goed met Nederland, want nu de verkiezingen voorbij, de zomervakanties geboekt en de belastingformulieren ingeleverd zijn, kunnen we het ons weer veroorloven om eens lekker te gaan leggen lopen te steggelen over eh.. tja, over niks eigenlijk. Ik ben daar blij mee, want zonder dat heerlijke gezever had ik natuurlijk nooit op dagbasis een column kunnen schrijven. Ik vermaakte me dan ook kostelijk met het feit dat een paar fatsoensrakkertjes in Hardinxveld zich druk maakten over een mogelijk optreden in hun dorp van een héél slecht ‘reppertje’ (Jebroer heet dat ventje) met een heel slecht, want ‘duivels’ liedje en dat er vervolgens een lokaal fatsoensrappertje (die noemt zich dan weer Jebroeder) dáár dan weer een nóg slechter parodietje op maakt. Tja, dan kun je mij wegdragen, want dat is Koefnoen zonder camera’s.
Da’s overigens niet bedoeld als dorrepie-dissen hoor, want in Dordt kunnen we er ook wat van. Daar stelt interim-burgemeester Peter van der Velden met droge ogen voor dat hij verpauperde autootjes in de stad voortaan zelf wel gaat wassen als de eigenaren dat verdommen. Lijkt me verder best een aardige vent hoor, die Van der Velden, maar als hij dan tóch een obsessie voor schoonmaken heeft, kan hij beter graffiti gaan wegpoetsen, schijtduiven gaan steriliseren en vooral zwerfvuil gaan prikken, want daar ligt de stad mee bezaaid. Dat vermeende zwerfauto-probleempje is nou niet bepaald iets dat écht leeft in Dordt. Persoonlijk was het mij nog niet eens opgevallen dat mijn stad vol staat met autowrakken, maar dat kan aan mij liggen natuurlijk… of aan de staat van mijn eigen auto misschien.
Verder schoot half Nieuw-Lekkerland in de stress toen een milieuclubje voorstelde om daar met Koningsdag nu eens een keertje géén oranje ballonnetjes op te laten. Het Oranjecomité nam dat advies ter harte en besloot om de kindjes dan maar zeepbelletjes te laten blazen, waarop de mevrouw die in het dorp altijd voor de ballonnetjes zorgt, op hoge poten vertrok. Het is nu wachten nu op de verfilming van dit polderdrama. Mag Paul Groot dan die mevrouw spelen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s