Dwalingen


Visbrug2Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, luidt het wellicht wat oubollig klinkende gezegde, waar ik mijn column van vandaag mee aftrap. Dat zinnetje kwam de afgelopen week namelijk meermalen in mijn bovenkamer op bij het lezen van mijn krant. Waarom? Omdat ik, met enige voldoening, tot mij nam dat twee, in mijn ogen onzalige plannetjes, vooralsnog van de baan lijken. Dat gat in de Visbrug, ook wel ‘de put van Piet’ genoemd (maar bedacht door een ambtenaar), gaat er écht niet komen en die malle doseerpoller in de Museumstraat is voorlopig ook van de baan.
Terwijl ik dit opschrijf realiseer ik me dat ik hier nog een slag om de arm moet houden, aangezien dat ‘brugplan’, als één van drie varianten voor de ontwikkeling van de Visbrug (het moet een soort horecapleintje worden) nog niet door de gemeenteraad is afgeblazen. Het doek moet officieel dus nog vallen over dit plan, al kan ik me niet voorstellen dat een gemeenteraad in een stad die de komende jaren zó enorm moet gaan bezuinigen (we krijgen vele miljoenen minder uit de Haagse ruif) nu écht even geen zin heeft om een vette acht ton te gaan investeren in zoiets ‘overbodigs’ als een gat in een brug, die overigens ook nog eens een monumentenstatus heeft. Er zijn immers voldoende (en veel goedkopere) alternatieven voor handen om de Voorstraathaven voor toeristen en bewoners te ‘ontsluiten.’ Overigens heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat er óók nog eens plannen zijn om een ondernemer de komende zomer 14 trapkano’s in de Voorstraathaven te gaan laten exploiteren. Nu ben zeker geen tegenstander van een vrij toegankelijke ‘stadsgracht’, maar om nou onervaren toeristen in trapkano’s te gaan ‘loslaten’ in de aan stromingen en getijden onderhevige Voorstraathaven, die ook nog eens aan beide kanten verbonden is met de (soms behoorlijk onstuimige) rivier, is écht een ‘accident waiting to happen.’
En die smalle, maar o zo prettige Museumstraat? Die wordt gelukkig geen ‘verkeersader.’ Dit eveneens ‘vragen-om-ongelukken-plannetje’ verdwijnt hopelijk, samen met die trapkano’s en Piet’s put in het bureaulaatje ‘Leuk bedacht, maar onverstandig, dus weg ermee.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s