Cello


cello-3Bij wijze van uitzondering wil ik mijn column vandaag eens ‘misbruiken’ om eens ordinair reclame te maken voor een absoluut topevenement. Voordat ik daartoe overga wil ik u eerst iets opbiechten: mijn emoties liggen namelijk nogal aan de oppervlakte. Zo krijg ik al natte oogjes bij een goed gemaakte kippensoepreclame, bij Lee Towers op een Rotterdams balkonnetje en bij Willem van Hanegem in het algemeen. Nog erger is het met mij gesteld bij het luisteren naar twee specifieke muziekinstrumenten. De eerste is een doedelzak… of beter gezegd, zijn een héleboel doedelzakken tegelijk. Als ik dat geluid hoor dan stokt er iets in mijn keel en kan ik even geen woord meer uitbrengen. Ja, ik weet het, da’s best raar. Ik ben er ook al drie keer mee bij de dokter geweest, maar de goede man kan er verder weinig mee, behalve dan die hij me geadviseerd heeft om voortaan minder whisky en méér ouwe Rutte te gaan drinken.
Maar vergeet die doedelzak, want precies datzelfde gevoel heb ik bij een ander muziekinstrument, namelijk de cello. Ook dát geluid raakt me rechtstreeks in de ziel en ik weet dus wat me de komende dagen te wachten staat. Vanaf donderdag tot en met zaterdag is het namelijk ‘Dordt in Cello’ in de binnenstad en ik zie dus al aankomen dat ik het af en toe niet droog ga houden, bij een van de vele concerten die  op verschillende locaties in de binnenstad, plaats vinden. Ik ga er zeker een paar bezoeken en ik wil u, vanaf deze plaats, van harte aanraden om datzelfde te doen. En geloof me, dat kost u, financieel echt de kop niet, want al vanaf een tientje tot 15 euro kunt u op verschillende locaties in de stad al de mooiste concerten, masterclasses en workshops bijwonen. Op zaterdagmiddag (17.15) is er trouwens ook nog een gratis concert in de Kloostertuin en in de diverse Dordtse hofjes kunt u vanaf morgen zomaar ineens muzikaal verrast worden door een van de vele aan het festival deelnemende ensembles en solisten.
Het volledige programma kunt u vinden op www.dordtincello.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s