Dikke doei


dikke vingerIk vond het nog van lef getuigen ook. NS-regiodirecteur Jeroen Alting von Geusau daalde af naar Dordrecht en kwam de gemeenteraad alhier even fijntjes duidelijk maken dat er geen hoop is: ,,Het beleid van de NS is een landelijk beleid en wij kijken in alle regio’s wat de wensen van de reizigers zijn en waar wij meer klanten kunnen trekken. Dordrecht verliest helaas een goeie verbinding met Brabant, maar dat is inherent aan het bredere plaatje dat wij dit jaar van onze dienstregeling hebben moeten maken. Die puzzel is héél complex.’’
Dát is wat de man zei, maar dit is wat ik hoorde: ,,Station Dordrecht, zo hebben wij van hogerhand besloten, is niet écht een intercitystation, maar een groezelig overstapstationnetje, in een druilerig overstapstadje in een miezerge overstapregio. Goed beschouwd mogen jullie eigenlijk nog in je handjes knijpen dat we hier met onze mooie treintjes überhaupt nog af en toe doorheen willen scheuren, maar om dan óók nog te gaan stoppen is wel erg veel gevraagd. Ik moet u bekennen dat we bij de NS niet eens wisten dat er in dit deel van het land iets van intelligent leven bestond en heel eerlijk gezegd ben ik daar, ook na mijn bezoek aan uw stad, nog stééds niet helemaal van overtuigd. U moet dus begrijpen dat we uiteindelijk toch liever met een hele grote boog om jullie achterstandsregio heenrijden, want dat levert behoorlijke tijdwinst op voor Amsterdammers en Rotterdammers die, om wat voor duistere reden dan ook, naar het zuiden willen afreizen. U bent en blijft gewoon een ordinaire boemelgemeente en als u dat niet bevalt gaat u maar ergens anders wonen. Wat zegt u? U bent een stad in ontwikkeling en u heeft die intercity’s gewoon keihard nodig om die ontwikkeling wieltjes te geven? Wacht even… ik pak even een zakdoek. Pfffooeeehaa! Ja hoor… natuurlijk en de paus is katholiek, eenpotige eenden zwemmen rondjes en kalkoenen zijn nerveus in november. Maar nu moet ik gaan hoor. Nee, ik ben niet met de trein, zóveel tijd heb ik nou ook weer niet. Dikke doei.’’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s