Prutproef


nightboat2Experiment mislukt, zou je denken… al wil dat er bij mij niet in. Ik geloof er namelijk geen snars van dat er geen publiek zou zijn voor avondvaarten van de waterbus tussen Dordt, Zwijndrecht en Papendrecht. Toegegeven, er waren gemiddeld per afvaart hooguit 2 á 3 passagiers aan boord (terwijl op een gemiddelde van10 gehoopt was) maar om daaruit op te maken dat er dan dus geen behoefte is om ’s avonds over te varen, lijkt me voorbarig. Waarom? Omdat er zóveel niet deugde aan het experiment… de proef was prut, zeg maar. Allereerst had men beter in de zomermaanden dan in de wintertijd kunnen testen. De avonden zijn in de zomer, als het buiten aangenaam is en het lang licht blijft, immers aantrekkelijker om van de bank af te komen. Dán ook zijn de terrassen in Dordt en aan de oevers van Zwijndrecht en Papendrecht open en spelen zich her en der allerlei activiteiten af. Ik ben er van overtuigd dat er dan, zelfs los van grote avondevenementen als Big Rivers, Wantijpop en Parkies, véél meer mensen van die mogelijkheid gebruik gemaakt zouden hebben.
Ook de marketing vond ik ondermaats: het experiment had véél meer bekendheid moeten krijgen en dan zwijg ik nog over het feit dat de nachtelijke oversteek-optie in de dienstregeling (en op de website van de waterbus) maar matig was terug te vinden. Ja, het stónd wel ergens, maar je moest er echt naar zoeken. Ik heb het vermoeden dat het bij de firma Aquabus BV (een joint venture van Arriva Nederland en Koninklijke Doeksen) allemaal niet zo van harte ging. Dat bedrijf stond tóch al niet te trappelen omdat die avondvaarten, zelfs met een eventueel gemiddelde van 10 personen per overtocht, nou niet bepaald lucratief zijn.
Ik zeg doortrekken tot eind 2017 die proef. Of misschien eens goed nadenken over een loop- en fietstunnel naar Antwerps model? Ja, dat kost een paar centen, maar je hebt er wel héél lang plezier van. De Antwerpse Sint-Annatunnel ligt er al sinds 1933 en na zóveel jaar wordt ‘duur’ dan vanzelf een relatief begrip.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s