Quadcrossers


sport-quads,,Ach, laat gaan joh, wees geen mopperkont en gun die gasten hun pleziertje.’’ Ik zei het nog nét niet hardop tegen mezelf, toen ik vorige week in de Zuidhaven, het lover in moest duiken om drie lawaaiige quads voorbij te laten in het natuurgebied waar ik met Blafmans aan de wandel was. Ze waren niet eens onvriendelijk en één van hen verontschuldigde zich zelfs, wegens het zo wreed verstoren van de rust in dit stukje Biesbosch, waar gemotoriseerd verkeer, in welke vorm dan ook, volstrekt verboden is. ,,Sorry hoor… heng, heng.’’ En weg waren ze.
,,Beetje verdwaald zeker, dacht ik nog in mijn naïviteit en eerlijk gezegd was ik ook niet van plan om hier in mijn dagelijkse episteltje in deze krant ook maar één woord aan vuil te maken. Temeer ook omdat ik vorige week al schreef over die paar pesterige motorrijders die er lol in hebben om elke avond op de Groenmarkt en de Wijnstraat eens lekker wat terrasgangers in de stress te jagen door daar een vette bak herrie te maken en eens lekker (ja, soms zelfs op één wiel) te gaan scheuren op plekken waar kinderen en het bedienend personeel van de daar aanwezige cafés herhaaldelijk oversteken. Niet alleen wijdde ik daar een column aan, mijn krant trok zelfs zo’n anderhalve pagina uit voor deze kwestie, die door politie en de door de gemeente ingehuurde handhavers in eerste instantie niet eens écht serieus genomen werd. Kennelijk hebben ze het daar al druk genoeg met dat ‘gigantische’ terras van stripwinkel Sjors en met andere ‘stoute’ winkeliers om nog maar te zwijgen van die plonzende wildzwemmertjes in de Dordtse binnenhavens. Toegegeven… afgelopen vrijdag zijn er in de binnenstad dan eindelijk eens wat prenten uitgedeeld aan een handjevol gemotoriseerde pestkoppen.
Toch reikt het probleem verder dan louter het stadscentrum. In mijn mailbox ontving ik diverse berichtjes van wandelgrage lezers die de afgelopen weken in verschillende Dordtse natuurgebieden (Merwelanden, Elzen, Wantijdijk) al meermalen geconfronteerd zijn met gevaarlijk crossende quadrijders. ,,Dáár moet je nou eens een stukkie over schrijven,’’ luidt dan meestal de slotzin.
Bij deze dus.

Eén reactie

  1. Niet alleen daar, maar ook in de Lijnbaan word je door dit soort figuren met luid brullende motoren van de sokken gereden. Ook op en om de pleinen. Of ze gieren ver in de nacht door de wijk…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s